Zagrebačka županija s 1,5 milijuna kuna gradovima i općinama olakšava put do EU fondova

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

U prostorijama Zagrebačke županije održana je danas dodjela 1,5 milijuna kuna vrijednih ugovora kojima Zagrebačka županija svojim gradovima i općinama sufinancira izradu projektne dokumentacije za projekte koji će se sufinancirati iz fondova i programa EU.

Na potpisivanju ugovora bio je i gradonačelnik Denis Kralj. Grad Vrbovec dobio je 70.000 kuna za glavni projekt izgradnje dječjeg vrtića u Lonjici, 100.000 kuna za projekte izgradnje fotonaponskih elektrana na zgradama javne namjene u Vrbovcu te 70.000 kuna za glavni projekt izgradnje nogostupa u Gredi.

Zagrebačka županija niz godina njeguje partnerski odnos sa svojim gradovima i općinama koji iz godine u godinu prijavljuju sve vrijednije i kvalitetnije projekte. To najbolje potvrđuje i činjenica da su sve pristigle prijave zadovoljile uvjete natječaja i time ostvarile bespovratna sredstva – rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović najavivši kako je u planu rebalansom proračuna za tu namjenu osigurati dodatnih 900.000 kuna.

Osim za projektnu dokumentaciju, Zagrebačka županija svojim gradovima i općinama u lipnju će dodijeliti i 2,5 milijuna kuna za provedbu EU projekata.

Popis projekata gradova i općina čiju će izradu projektne dokumentacije sufinancirati Zagrebačka županija dostupan je ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime