Zagrebačka županija s 1,4 milijuna kuna nastavlja podržavati rad udruga koje skrbe o ranjivim skupinama

0
Komunalac add

“Sam ne mogu, zajedno možemo sve!”. Naziv je to jednog od 68 projekata udruga koje se bave zdravstvenim, socijalnim i humanitarnim radom te braniteljskih udruga kojima je Zagrebačka županija ovih dana za njihovu provedbu dodijelila 1,4 milijuna kuna.

Riječ je o udrugama koje skrbe o osobama s invaliditetom, žrtvama nasilja u obitelji, hrvatskim braniteljima, umirovljenicima, djeci i mladima sa poremećajima u ponašanju te drugim ranjivim skupinama društva.

Od spomenutih 1,4 milijuna kuna za 46 projekata udrugama koje se bave zdravstvenim, socijalnim i humanitarnim radom dodijeljeno je 1,1 milijuna kuna, dok je za 22 projekta braniteljskim udrugama dodijeljeno 275.000 kuna.

Zagrebačka županija niz godina sufinancira projekte udruga i to je jedan od natječaja koji se raspisuje početkom godine s obzirom da se radi o projektima koji se provode u dužem vremenskom razdoblju ili su pak organizacijski zahtjevniji poput sportskih susreta umirovljenika koji okupe i do 2000 sudionika. Ove godine s obzirom na pandemiju koronavirusa brojni planirani projekati morali su biti odgođeni odnosno, ukoliko je to moguće, provedeni u epidemiološki prihvatljivim okvirima.

“Suradnjom Zagrebačke županije i udruga dosad su realizirani brojni projekti koji su za cilj imali poboljšati kvalitetu života članovima našeg društva kojima je pomoć najpotrebnija, posebice osobama s invaliditetom. U osmišljavanje projekta uloženo je puno truda i rada članova udruga i volontera kojima ovim putem želim puno uspjeha u njihovoj realizaciji,”
rekao je župan Kožić dodavši kako je svaki realizirani projekt korak ka zajedničkom građenju boljeg društvenog okruženja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime