Zagrebačka županija raspisala natječaj za dodjelu stipendija

0
Komunalac add

Zagrebačka županija raspisala je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s prebivalištem na području Županije. Natječaj je otvoren do 3. studenog 2020. godine. U ovoj školskoj/akademskoj godini Zagrebačka županija dodijelit će 75 novih stipendija i to 45 za učenike te 30 za studente.

Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja: alatničar, armirač, autoelektričar, autolakirer, autolimar, automehaničar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, elektromehaničar, fasader, fotograf, frizer, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućanskih instalacija, kemijski čistač, keramičar, klesar, klobučar, konobar, kozmetičar, krojač, krovopokrivač, krznar, kuhar, limar, mesar, obućar, pediker, pekar, pismoslikar, plinoinstalater, podopolagač, precizni mehaničar, prodavač, puškar, slastičar, soboslikar-ličilac, staklar, stolar, strojobravar, tapetar, tesar, tokar, urar, rukovoditelj građevinske mehanizacije, vodoinstalater, vozač cestovnih motornih vozila C, D, i E kategorije, zidar, zlatar.

Od 30 studentskih stipendija, dodijelit će se 15 prema kiteriju izvrsnosti (najviše 3 za zanimanja glazbenog smjera) i 15 prema socijalnom kriteriju.

Stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1200 kuna za studente. Detalje potražite na poveznici.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime