Zagrebačka županija – prijavljen projekt za nabavu tri respiratora

0
Foto: REUTERS
Komunalac add

Zagrebačka županija prijavila je projekt na poziv koji je raspisala Centralnoeuropska inicijativa – CEI za nabavu tri pokretna respiratora od kojih su dva namijenjena Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije koji skrbi o svim žiteljima županije, dok je jedan pokretni respirator namijenjen Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra koja skrbi za više od 100 kroničnih pacijenata dječje dobi.

Kako bi se pružio kvalitetan odgovor na globalnu pandemiju uzrokovanu COVID-19, cilj poziva s iznimno kratkim rokom za pripremu samih projekata i prijavu od svega trinaest dana, bio je između ostalih i brzo rješavanje specifičnih potreba u području zdravstva i telemedicine u državama članicama CEI.

Uvjeti poziva za dostavu projekta bili su vrlo konkretni i ciljani, ali s ograničenim sredstvima. Ukupno je na raspolaganju 600.000 eura za 17 država članica CEI, dok je maksimalni iznos financiranja za pojedini projekt 40.000 eura. Financiranje je u 100%-tnom iznosu troškova predviđenih projektom, no Zagrebačka županija odlučila je nabaviti tri respiratora čiji ukupni trošak prelazi 40.000 eura tako da će dio sredstava za nabavu pokretnih respiratora biti osiguran iz proračuna Zagrebačke županije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime