Zagrebačka županija: prepolovljen broj smrtno stradalih u prometu

0
Komunalac add

Na cestama na području Zagrebačke županije tijekom prvih osam mjeseci 2019. godine smrtno je stradalo 10 osoba, što je 55% manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine kada su smrtno stradale 22 osobe. Zabilježeno je i manje prometnih nesreća te čak 21% manje prometnih prekršaja. Podatke o stanju sigurnosti u cestovnom prometu iznio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić na današnjoj sjednici Vijeća za prevenciju Zagrebačke županije.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je da će Vijeće nastaviti putem preventivnih aktivnosti povećavati sigurnost, prevenirati štetno ponašanje, smanjiti strah građana od kriminaliteta kako bi se nastavila podizati ukupna kvaliteta života na području Županije koja i ove godine ima status najsigurnije županije u Hrvatskoj.

Sljedeću u nizu preventivnih aktivnosti Vijeće će provoditi u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom, a riječ je o izradi letka s praktičnim savjetima građanima kako se zaštititi od provalnika s ciljem postizanja još većeg stupnja sigurnosti te zaštite ljudi i imovine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime