Zagrebačka županija – potpisani ugovori o dodjeli potpora za samozapošljavanje

0
Komunalac add

Ravnatelj Razvojne agencije Zagrebačke županije Stipo Velić potpisao je ugovore o dodjeli potpore za samozapošljavanje u iznosu od po 35.000 kn s 19 nezaposlenih osoba s područja Zagrebačke županije koji su se koncem prošle godine javili na javni poziv Agencije.

Foto: Zagrebačka županija

Riječ je o javnom pozivu u sklopu projekta Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III pod nazivom “Nova prilika – Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Zagrebačke županije” sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda kojeg Razvojna agencija provodi u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Obrtničkom komorom Zagreb.

Svi prijavitelji koji su zadovoljili kriterije javnog poziva ostvarili su potporu – izjavio je ravnatelj Velić poručivši kako će Razvojna agencija ponovno aplicirati na fondove s ciljem nastavka projekta i u budućnosti.

Foto: Zagrebačka županija

Na javni poziv mogli su se prijaviti pripadnici ranjivih skupina s područja županije koji žele pokrenuti vlastiti posao (žene, dugotrajno nezaposleni, mladi do 29 godina, stariji od 50), koji su u trenutku podnošenja zahtjeva za dodjelu potpora bili nezaposleni. Dodijeljena financijska sredstva korisnici će moći koristiti za zakup poslovnog prostora, kupnju strojeva,tehnike, alata, licenciranih IT programa, plaćanje doprinosa i troškova knjigovodstvenih usluga, održavanje web stranica itd.

Potporu je dobio i Josip Svilić iz Vrbovca – Kao mladom poduzetniku ovo je veliki poticaj. Otvorio sam autopraonicu, servis za održavanje motornih vozila, a dobivena sredstva planiram utrošiti na kupnju alata – rekao je Svilić.

Foto: Zagrebačka županija

Svih 19 korisnika potpore Razvojne agencije ostvarili su i potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u iznosu od 55 do 70 tisuća kuna, tako da svi u nove poslovne izazove kreću s potporom od 90 do 105 tisuća kuna – naglasila je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te pozvala nove poduzetnike da se tijekom godine jave i na natječaj Zagrebačke županije za poticanje poduzetništva. – U prošloj godini temeljem ovog natječaja isplaćeno je 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 prijavljenih projekata – pojasnila je Žužak.

Potpisivanju ugovora nazočili su predstavnici partnera na projektu – Marija Halić, predstojnica Regionalnog ureda Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime