Postrojavanje pripadnika žurnih službi civilne zaštite Zagrebačke županije

0
Komunalac add

U Velikoj Gorici održano je postrojavanje pripadnika žurnih službi civilne zaštite Zagrebačke županije koji su u protekla tri mjeseca dali nemjerljiv doprinos u sprečavanju širenja pandemije koronavirusa.

Foto: Zagrebačka županija

– Pokazali smo da se sa svim izazovima znamo nositi. Načela kojima smo se vodili – transparentnost rada, dostupnost, učinkovitost i, iznad svega, humanizam, obilježila su naš pristup, tako da naši rezultati nisu slučajni. Svi skupa smo stvorili nešto što se danas prepoznaje kao ‘hrvatski model’. Danas se drugi informiraju kako nam je to pošlo za rukom. A pošlo je jer smo bili svjesni da ulazimo u 21. stoljeće, stoljeće velikih rizika, zbog čega već nekoliko godina razvijamo sustav domovinske sigurnosti. Sustav koji je iznjedrio i revitalizirao civilnu zaštitu kao onu organizacijsku strukturu koja može vrlo brzo i učinkovito provesti u djelo sve ono što se odluči na nacionalnoj razini – poručio je ministar Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i načelnik Stožera civilne zaštite RH.

Foto: Zagrebačka županija

Na postrojavanju su sudjelovali i predstavnici vrbovečkog Stožera civilne zaštite, vatrogasaca i Crvenog križa.

Foto: Zagrebačka županija

Svima koji su dali doprinos u borbi protiv ‘nevidljivoga neprijatelja’ zahvalio je i župan Stjepan Kožić.

Ponovno ste pokazali srčanost, plemenitost, stručnost i ono što je najvažnije, da su stanovnici županije u dobrim i sigurnim rukama. Hrvatska je pokazala da ima veliko srce, srce koje kuca kao jedno kada dođu teški trenuci. Želim da nas ovakvo zajedništvo zauvijek prati – rekao je župan, zahvalivši i nacionalnom Stožeru civilne zaštite.

Foto: Zagrebačka županija

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić je rekao da se prije tridesetak godina Hrvatska branila srcem i hrabrošću, a da su sada srcu dodani razum i pamet.

Foto: Zagrebačka županija

O radu Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije u proteklom vremenu govorio je njegov načelnik Nenad Babić. Naglasio je stalnu komunikaciju s gradskim i općinskim stožerima, kao i posebno dobru suradnju s PUZ-om i Područnim uredom civilne zaštite Zagreb. Stožer je neprekidno, kroz 24-satno dežurstvo, bio aktivan 94 dana.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime