Zagrebačka županija osigurava 70.000 maski za učenike osnovnih i srednjih škola

0
Komunalac add

Prvog školskog dana oko 32.000 djece koja pohađaju osnovnu i srednju školu na području Zagrebačke županije na klupama će dočekati po dvije pamučne perive maske – rečeno je na sastanku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije s predstavnicima svih lokalnih stožera na području županije i epidemiologa Županijskog zavoda za javno zdravstvo. Sredstva za kupnju maski osigurala je Zagrebačka županija.

Spomenuti sastanak održan je uoči početka nove školske godine te dolaska jeseni s ciljem pripreme za provođenje mjera sprečavanja širenja zaraze COVID-19 u predstojećem razdoblju. Dogovoreno je kako će se ovakvi sastanci održavati jednom mjesečno tj. po potrebi i češće.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Nenad Babić podsjetio je kako je najavljeno da će se u predstojećem razdoblju izbjegavati donošenje horizontalnih mjera koje će se odnositi na cijelu RH. Vezano za početak školske godine rekao je kako je cilj spriječiti širenje virusa među djecom te zaštiti starije te da trenutno ravnatelji
škola rade na stvaranju uvjeta kako bi se čitav niz propisanih mjera mogao
provoditi u školama. Najavio je i održavanje posebnog sastanka s ravnateljima škola. –Županija nabavlja oko 70.000 pamučnih maski za djecu kako bismo rasteretili roditelje i zaštitili djecu i starije – poručio je.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji Krunoslav Sokol epidemiolog Županijskog zavoda za javno zdravstvo rekao je kako i Zagrebačka županija bilježi rast zaraženih. Radi se uglavnom u povratnicima s godišnjih odmora, osobama koje su boravile u susjednim državama te kontaktima oboljelih. Primjetan je trend porasta oboljelih u mlađoj populaciji od 10 do 29 godina.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime