Zagrebačka županija: Milijun kuna za poduzetnike u turizmu

0
Komunalac add

Zagrebačka županija raspisala je milijun kuna vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima u turizmu. Natječaj je otvoren do 1. travnja 2021. godine.

Korisnici sredstava mogu biti trgovačka društva, ustanove, zadruge i obrti subjekti malog gospodarstva koji se bave turizmom i žele povećati standard i kvalitetu usluge i ponudu u već postojećim hotelima, kampovima i ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj poput kuća za odmor, hostela, planinarskih i lovačkih domova itd. –Pandemija će proći, turisti će ponovno dolaziti i upravo zato podupiremo poduzetnike da daju dodatnu vrijednost svojim smještajnim kapacitetima. Turizam u Zagrebačkoj županiji ima veliki potencijal, a osim novih hotela sve je više ruralnih kuća za odmor koje su se pokazale kao pun pogodak– rekao je župan Stjepan Kožić.

Bespovratna sredstva se dodjeljuju za obnovu i opremanje smještajnih jedinca
te razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa i drugih
rekreacijskih, sportskih i zabavnih sadržaja.

Sufinancirati se mogu troškovi koji se odnose na radove, opremu i usluge za
projekt koji se prijavljuje, a maksimalni iznos potpore koji pojedini korisnik može dobiti iznosi do 70.000 kuna odnosno do 60 posto prihvatljivih troškova pri čemu je važno istaknuti da investicija mora iznositi minimalno 75.000 kuna.

Turistička zajednica Zagrebačke županije prošle je godine pokrenula dvije kampanje – “Odmor nikad bliže” i “Around Zagreb” kako bi privukla domaće goste. –U teškoj turističkoj godini ipak bilježimo dobre rezultate. U našim smještajnim objektima boravilo je 11% više domaćih gostiju i taj trend će sigurno imati uzlaznu putanju. Pandemija je otvorila neke nove prilike za iznajmljivače jer je naglasak bio na kućama za odmor kao epidemiološki
najprihvatljivijim oblikom smještaja – rekla je direktorica turističke zajednice Ivana Alilović.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr> pod rubrikom
Natječaji i javni pozivi, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-425 ili e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime