Zagrebačka županija među najsigurnijima u Hrvatskoj

0
Komunalac add

Zagrebačka županija prema broju kaznenih djela na 100.000 stanovnika među najsigurnijim je županijama u Hrvatskoj – rečeno je na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije na kojoj je prihvaćeno izvješće Policijske uprave zagrebačke o stanju i kretanju osnovnih sigurnosnih pokazatelja na području Zagrebačke županije u 2019.

Prema riječima Marka Rašića, načelnika Policijske uprave zagrebačke broj kaznenih djela na 100.000 stanovnika u Zagrebačkoj županiji je 844, a hrvatski prosjek je 1370. Tijekom 2019. godine na području Županije zabilježeno je 2.610 kaznenih djela, 1.975 prometnih nesreća te 2.863 prekršaja protiv javnog reda i mira i drugih zakona. U odnosu na isto razdoblje 2018. godine kriminalitet je u porastu za 12 posto, ali je razriješenost bolja za 7,2 posto. Prometnih nesreća manje je za 6,9 posto, a broj smrtno stradalih u prometnih manji je za 31,3 posto.

Područje Zagrebačke županije s aspekta sigurnosti ocijenjeno je kao izuzetno sigurno i poželjno za život, a kao i prethodnih godina velika pozornost usmjerit će se na mnogobrojne preventivne programe te stručno usavršavanje policije.

Jednoglasnom odlukom vijećnici su podržali sufinanciranje projekta “Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0” za što će Zagrebačka županija kroz 3 godine osigurati ukupno 20 milijuna kuna. Za ovaj projekt iz Europskog socijalnog fonda odobreno je 50 milijuna kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj 30 milijuna kuna.

Sva trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalne bolnice kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija u 2019. godini poslovala su pozitivno, a o tome su informirani članovi Skupštine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime