Zagrebačka županija: kreće dodjela bespovratnih potpora za 219 poduzetnika

0
Komunalac add

Kreće isplata 7,27 milijuna kuna bespovratnih potpora za 219 poduzetnika koje će Zagrebačka županija dodijeliti temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2019. godini. Ukupno je zaprimljeno 354 zahtjeva, a odobreno ukupno 219 potpora i to: 69 za početak poslovanja poduzetnika, 69 za povećanje konkurentnosti za proizvodne te 81 za neproizvodne djelatnosti. Bodovne liste i informacije o dodjeli subvencija dostupne su na službenim stranicama Zagrebačke županije.

Analiza gospodarskih pokazatelja Fine za 2018. godinu pokazuje da se Zagrebačka županija prema ostvarenim prihodima kod poduzetnika u iznosu od 54 milijarde kuna, neto dobiti po poduzetnika i neto dobiti po zaposlenom nalazi na drugom mjestu odmah iza Zagreba.

Inače, na području Zagrebačke županije aktivno je 20-tak poduzetničkih zona. Ove godine najočekivanija investicija je ona u općini Jakovlje u kojoj će se proizvoditi dijelovi za najpoznatije svjetske zrakoplove poput Airbusa, Boeinga itd. Radi se o investiciji vrijednoj 33 milijuna eura koja će otvoriti novih 600 radnih mjesta i to u visoko tehnološkoj proizvodnoj djelatnosti.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime