Zagrebačka županija – gotovo 2 milijuna kuna za programe u kulturi

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Zagrebačka županija izdvojit će 1.990.500,00 kuna za programe u kulturi u 2022. godini.

Temeljem javnog poziva, koji je objavljen krajem siječnja ove godine, dodijelit će se 260.500 kuna za 13 programa iz knjižnične djelatnosti. Dodijeljena sredstva namijenjena su uglavnom za nabavu novog fonda zavičajnih zbirki.

Za 44 programa iz izdavačke djelatnosti dodijelit će se 300.000 kuna. Sufinanciraju se pojedina izdanja koja se odnose na očuvanje baštine, povijest i kulturu te na taj način pridonose upoznavanju županije, županijskih gradova i općina i očuvanju tradicije, ali i književna izdanja neprofitnih organizacija ili društava te izdanja suvremenih pisaca s područja Zagrebačke županije.

Za 62 manifestacije u kulturi dodijelit će se 790.000 kuna. Riječ je o neprofitnim programima u kulturi te tradicionalnim priredbama i manifestacijama od značaja na lokalnoj i županijskoj razini. Poput 21. međunarodnog festivala folklora Velika Gorica, 36. Dana rudarske greblice, 47. samoborske glazbene jeseni, 16. Velikogoričkog brass festivala, 42. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ u Svetom Ivanu Zelini, manifestacije Tisućljeća kulinarstva koju organizira Javna ustanova „Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje“ i mnoge druge.

Dodijelit će se i 390.000 kuna za 38 programa muzejsko–galerijske djelatnosti, kao i 250.000 kuna za 41 program iz amaterizma. Sredstva su usmjerena većim dijelom na praćenje rada kulturno-umjetničkih društava, amaterskih kazališta te folklornih i glazbenih društava.

Zaključak o potpori programima u kulturi u 2022. godini možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime