Zagrebačka županija – drive in testiranje na koronavirus u tri covid-19 ambulante

0
Komunalac add

U izdvojenim COVID-19 ambulantama Doma zdravlja Zagrebačke županije – u Ivanić-Gradu, Samoboru i Velikoj Gorici, od sada se obavlja ‘drive in’ testiranje na korona virus. Uzimanje briseva obavlja se isključivo uz prethodnu najavu i uputnicu liječnika obiteljske medicine.

„Svi pacijenti trebaju biti naručeni dan ranije, isključivo preko liječnika opće prakse ili pedijatra. Našoj ambulanti se pošalje uputnica, nakon čega kontaktiramo pacijenta i s njime dogovaramo točno vrijeme njegova dolaska, a dobije i točne upute kako se treba ponašati. Uzimanje brisa traje kratko. Provjerimo ime i prezime pacijenta, pacijent ostaje u vozilu, zabaci glavu unatrag, skine masku, a naš dežurni liječnik sa steriliziranim štapićem uzme bris iz nosa. Štapić se zatim uranja u epruvetu s medijem koji čuva bris sve do njegova dolaska u laboratorij na daljnje testiranje“ – rekla je Irena Danyi Holetić, voditeljica Ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Samoboru, gdje je ‘drive in’ uzimanje brisa počelo danas.

„Dobrobit ovakvog načina uzimanja brisa je ta što pacijent ne izlazi iz automobila pa se time štite i zdravstveni djelatnici i ostali pacijenti koji dolaze po zdravstvenu zaštitu“, kaže Irena Danyi Holetić.

U COVID-19 ambulanti u Samoboru ‘drive in’ testiranje na korona virus obavlja se za pacijente s područja Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića, u “OVID-19 ambulanti u Velikoj Gorici za pacijente s područja Velike Gorice i Jastrebarskoga, a u COVID-19 ambulanti u Ivanić-Gradu za pacijente s područja Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime