Zagrebačka županija – dodijeljeno milijun kuna za vrtiće u ruralnim područjima

0
Foto:pixabay
Komunalac add

Zagrebačka županija dodijelila je milijun kuna za sufinanciranje predškolskog odgoja i obrazovanja na ruralnom području općinama Brckovljani, Dubravica, Gradec, Dubrava, Krašić, Pokupsko, Rakovec, Farkaševac, Preseka i Žumberak s ciljem osiguravanja boljih uvjeta za najmlađe u ruralnim područjima.

Sredstva su dodijeljena temeljem natječaja prema kriteriju indeksa razvijenosti i broju polaznika programa predškolskog odgoja i obrazovanja, a potporu su ostvarile sve općine koje su se prijavile na natječaj.

-Županija se zaista trudi maksimalno izaći u susret našim ruralnim općinama pa smo tako drugu godinu za redom osigurali sredstva za povećanje kvalitete boravka djece u vrtićima. Vrtići sami po sebi nisu u ingerenciji županije no svjesni smo činjenice da često puta lokalni proračuni nisu dostatni da bi se pokrile sve potrebe na terenu, a vrtići su zasigurno jedna od većih potreba – rekao je župan Stjepan Kožić.

Općine i gradovi s područja Zagrebačke županije grade ili dograđuju vrtiće europskim sredstvima iz Programa ruralnog razvoja, a jedan od njih svoja je vrata otvorio ovog tjedna za mališane u Gradecu.

Prekrasan vrtić, nasmiješena djeca i zadovoljni roditelji! To smo imali prilike vidjeti u Gradecu čiji novi vrtić može primiti stotinjak djece svih dobnih skupina – od jaslica do predškole. To je vrijedna demografska mjera i svakako važna stavka za sve mlade obitelji koje ‘važu’ između ostanka u svom kraju ili odlaska u grad – rekao je Kožić, dodavši kako je Županija od navedenih milijun kuna Općini Gradec dodijelila 135 tisuća kuna.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime