Zagrebačka županija – broj noćenja premašio rekordnu 2019. godinu

0
Foto: TZ Zagrebačke županije
Komunalac add

Prema najnovijim podacima sustava eVisitor, u Zagrebačkoj županiji je u prvih devet mjeseci ostvareno oko 58% više dolazaka i oko 50% više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Usporedimo li ovogodišnje podatke s onima iz rekordne 2019. godine, ostvareno je oko 91% dolazaka dok je broj noćenja veći za oko 2% u donosu na 2019. godinu.

Gledano prema destinacijama, najposjećeniji županijski gradovi bili su Velika Gorica, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Samobor i Ivanić-Grad.

Podaci sustava eVisitor također pokazuju kako su najbrojniji gosti pored domaćih, bili gosti iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije, Italije, SAD-a , Češke, Francuske i Bosne i Hercegovine.

Prateći globalne turističke trendove bazirane na storytellingu kreiramo kampanje za razvoj održive turističke destinacije u skladu s navikama posjetitelja koji radije odabiru boravak na otvorenom, žele upoznati lokalnu gastronomiju i ponudu te na taj način doživjeti destinaciju – rekla je direktorica TZ-a Zagrebačke županije Ivana Alilović istaknuvši kao primjer uspješne kampanje nedavno održani festival VIA Vino.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime