Zagrebačka županija – broj noćenja na razini 2019. godine

0
Foto: TZ Zagrebačke županije
Komunalac add

Prema najnovijim podacima sustava eVisitor Zagrebačka županija bilježi sjajne turističke rezultate. U prvih sedam mjeseci ostvareno je čak 78 posto više dolazaka i 65 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2021. godine. Usporedimo li ovogodišnje podatke s onima rekordne 2019. ostvarena je razina od 87 posto dolazaka, dok je broj noćenja na razini prvih sedam mjeseci 2019. godine.

Najposjećeniji županijski gradovi bili su Velika Gorica, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Samobor i Ivanić-Grad, a osim iz Hrvatske najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Češke, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Na području Zagrebačke županije imamo više od pedeset novih smještajnih objekata među kojima je čak dvadeset visoko kategoriziranih kuća za odmor koje su iznimno popularne i tražene s dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena – rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije dodavši da se povećanjem visokokvalitetnog smještaja stvara koncept turističkog razvoja koji je održiv i visoke dodane vrijednosti. Podsjetila je i na ostale adute – vrhunsku eno gastro ponudu, poznate vinske ceste, brojne šetnice i biciklističke staze te bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Zagrebačke županije – koji Zagrebačku županiju čine idealnom destinacijom za godišnji odmor, daleko od gužve i masovnog turizma.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime