Zagrebačka županija: besplatni udžbenici u novoj školskoj godini

0
Komunalac add

U novoj školskoj godini osnovnu školu na području Zagrebačke županije će pohađati 25.523 učenika od čega 3123 prvašića, rečeno je danas na konferenciji za medije župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića.

Ove godine u odnosu na prošlu upisano je 65 učenika manje. Ako pogledamo trendove u posljednje četiri godine broj učenika je u blagom padu, ali stabilan. Provodimo čitav niz mjera kako bi mladim obiteljima osigurali kvalitetne uvjete za život u županiji, a jedna od posljednjih je i 12 milijuna koja koje smo osigurali za besplatne udžbenike – rekao je župan.

Zagrebačka županija je osigurala osnovni paket udžbenika, a mnogi gradovi i općine uključili su se s vlastitim sredstvima tako da će većini djece biti osigurana i dopunska nastavna sredstva.

Udžbenici su u nekim školama već podijeljeni, a u ostalim će ih djeca dobiti prvog dana škole. Zbog problema oko javne nabave, knjige će kasniti nekoliko dana u školama kojima je osnivač Grad Vrbovec i u Bistri.

Ovim putem želim apelirati na roditelje u Vrbovcu, Bistri ili bilo kojoj drugoj školi u kojoj će se možda tijekom sljedećeg tjedna pojaviti eventualni problem. Ne brinite! Sva djeca će dobiti knjige, a do tada nastavnici će osigurati nesmetano provođenje nastave – poručio je Kožić.

I u ovoj školskoj godini nastavlja se projekt “Prsten potpore” u sklopu kojeg će 117 pomoćnika u nastavi raditi sa 129 učenika s teškoćama u razvoju u 26 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija. Škole partneri na ovom projektu su i Srednja škola Vrbovec te Osnovna škola Dubrava.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime