Zagrebačka županija – 9,5 milijuna kuna bespovratnih potpora poduzetnicima

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Iz Zagrebačke županije na adrese poduzetnika ovih dana stižu 9,5 milijuna kuna vrijedni ugovori o dodjeli bespovratnih potpora temeljem provedenih natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2022. godini.

Od navedenih 9,5 milijuna kuna – 4,5 milijuna kuna iznose potpore za proizvodne djelatnosti, 3,5 milijuna kuna potpore za neproizvodne djelatnosti, a 1,5 milijuna kuna za poduzetnike početnike. Po korisniku potpore se kreću od 11 do 70 tisuća kuna.

Na natječaje, koji su bili otvoreni od 5. travnja do 5. svibnja 2022. godine ukupno je zaprimljeno 557 zahtjeva, od kojih je 465 ispunjavalo uvjete natječaja , a odobrene su 332 potpore.

Zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima naših poduzetnika i proračun Zagrebačke županije je stabilan te smo rebalansom u lipnju iznos potpora sa planiranih 7 milijuna kuna podigli na 9,5 milijuna kuna kako bi što više poduzetnika ostvarilo bespovratnu potporu – rekao je zamjenik župana Damir Tomljenović, dodavši kako se s iznosom dodijeljenih potpora kao i brojem poduzetnika koji su je dobili može pohvaliti rijetko koja županija.

Inače, za proizvodne djelatnosti potpore su dodijeljene za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, dok su za neproizvodne djelatnosti potpore dodijeljene za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica, web-shopa te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Odluke o dodjeli potpora možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime