Zagrebačka županija – 9,4 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu

0
Photo: Damir Spehar/PIXSELL
Komunalac add

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 9,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje/sufinanciranje izgradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2022. godini. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga 2022. godine.

Ovo je samo jedan u nizu javnih poziva namijenjen našim gradovima i općinama kojima želimo unaprijediti infrastrukturu, a time i kvalitetu života svih stanovnika na području Zagrebačke županije – poručio je zamjenik župana Damir Tomljenović pozvavši gradove i općine da prate javne pozive i prijave projekte.

Opći cilj programa izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture je poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda te razvoj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom.

Zagrebačka županija sufinancirat će programe/projekte gradova i općina od 60 do 100 posto iznosa vrijednosti, ovisno o indeksu razvijenosti, s najviše do 1.000.000 kuna.

Tekst javnog poziva i upute za prijavitelje nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6311-685 ili na e-mail adresi: ivica.horvatinovic@zagrebacka-zupanija.hr.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime