Zagrebačka županija – 6,8 milijuna kuna poduzetnicima

0
Foto: Dražen Kopač
Komunalac add

Nakon što je Zagrebačka županija s 2 milijuna kuna podržala poslovanje poduzetnika koje je bilo onemogućeno lockdown-om te nakon što je sredinom lipnja poduzetnicima početnicima dodijelila milijun kuna potpora, danas su u dvorani Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti 6,8 milijuna kuna za proizvodne i neproizvodne djelatnosti.

Foto: Dražen Kopač

Od navedenih 6,8 milijuna kuna – 3,6 milijuna kuna iznose potpore za proizvodne, a 3,2 milijuna kuna za neproizvodne djelatnosti. Po korisniku se potpore kreću od 18 do 70 tisuća kuna, a za proizvodne djelatnosti su dodijeljene za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, dok su za neproizvodne djelatnosti potpore dodijeljene za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica, web-shopa te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

U ime Zagrebačke županije ugovore je poduzetnicima uručio zamjenik župana Ervin Kolarec. –Zagrebačka županija ove je godine kroz 4 različite mjere za više od 500 poduzetnika sa svog područja osigurala 10 milijuna kuna bespovratnih potpora. Na ovaj način Županija daje vjetar u leđa malom i srednjem poduzetništvu koje je ‘žila kucavica’ našeg gospodarstva- naglasio je Kolarec pozvavši pritom poduzetnike da i dalje prate županijske natječaje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime