Zagrebačka županija: 1000 kuna za svako novorođenče

0
Komunalac add

Zagrebačka županija u 2019. godini nastavlja s dodjelom 1000 kuna jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete. Zahtjev za ostvarenje prava podnosi se u roku 4 mjeseca od dana rođenja djeteta. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti jedan od roditelja/ samohrani roditelj/ roditelj iz jednoroditeljske obitelji koji je državljanin Republike Hrvatske s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije najmanje 1 godinu prije dana rođenja djeteta.

Postupak za ostvarivanje prava pokreće podnositelj Zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu. Zahtjev i pripadajuća dokumentacija podnose se u pisanom obliku na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb.

S obzirom na povećan broj pristiglih zahtjeva za isplatom naknade za novorođenčad, Zagrebačka županija produžila je rok za predaju zahtjeva za sve one koji su postali roditelji u 2018. godini. Novi rok do kada se mogu predati zahtjevi je 31. ožujka 2019. godine. Inače, u 2018. godini Zagrebačka županija isplatila je 2389 jednokratnih novčanih pomoći za što je izdvojeno 2.389.000 kuna.

Obrasci zahtjeva kao i sve dodatne informacije nalaze na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime