Zagrebačka županija: 100 tisuća kuna za čipiranje i sterilizaciju napuštenih pasa

0
Foto: pixabay.com
Komunalac add

S ciljem smanjenja i kontrole populacije napuštenih pasa te kako bi pomogla gradovima i općinama sa svog područja u troškovima provedbe Zakona o zaštiti životinja, Zagrebačka županija raspisala je javni poziv vrijedan 100 tisuća kuna. Navedena sredstva utrošit će se na veterinarske usluge označavanja pasa mikročipom te sterilizaciju kujica u 2022. godini, a javni poziv je otvoren do 15. travnja 2022. godine.

Kod raspodjele županijskih sredstava presudno će biti koliko pasa je na području JLS-a registrirano u Lyscanu 2021. godine, jesu li donijeli opći akt o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama te jesu li provodili program kontrole populacije napuštenih pasa u 2021. godini, imaju li ugovor ili neki drugi akt o sakupljanju i zbrinjavanju napuštenih ili izgubljenih životinja, odnosno imaju li u svom proračunu osigurana financijska sredstva za provedbu Zakona o zaštiti životinja.

Javni poziv, upute i obrasci nalaze se ovdje, a više informacija može se saznati na broju telefona 01/6009-413, radnim danom od 9:00 – 11:00 i 13:00 – 15:00 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime