Zagorkini književni dani

0
Komunalac add

Narodna knjižnica Vrbovec najavila je program u sklopu 3. Zagorkinih književnih dana koji su započeli raspisivanjem književnog natječaja za kratku priču u listopadu prošle godine, dok će se glavnina događanja odvijati od 14. do 22. ožujka 2023. godine.

Podsjetimo, na natječaj za kratku priču pristigla je 181 priča iz zemlje i inozemstva (Srbija, Bosna i Hercegovina, Italija, Nizozemska, Crna Gora, Njemačka, Austrija, Norveška). Žiri u sastavu Miroslav Mićanović, Ivan Jozić i Olja Savičević Ivančević izabrao je pobjedničke kratke priče kojima će biti dodijeljene prva, druga i treća nagradu.

Nagrađene kratke priče i priče ostalih finalista objavljene su na internetskim stranicama Narodne knjižnice Vrbovec. Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 18. ožujka 2023. godine s početkom u 11 sati.

Program je osmišljen prema ideji prof. Irene Skopljak Barić koja je ujedno i suorganizatorica. Organizator programa je Narodna knjižnica Vrbovec. Za vizualno rješenje, koje je ove godine dorađeno, zaslužna je Valerija Jakuš. Sponzori su Turistička zajednica Grada Vrbovca i Badel 1862. Program je sufinanciran sredstvima Grada Vrbovca i Zagrebačke županije.

Osim natječaja, program Zagorkini književni dani obuhvaća i različite radionice i književne susrete namijenjene djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te književni susret za odrasle. – Za osnovnoškolce pripremamo susret s Ivom Bezinović-Haydon (prošlogodišnja pobjednica natječaja za kratku priču) i Hrvojem Kovačevićem (čija su djela u lektiri za 6. razred), a za srednjoškolce susret s Ivanom Jozićem i Vidom Meić, književnikom i likovnom umjetnicom koji su udružili snage i zajedno stvorili knjigu priča i grafika. Susreti za učenike održat će se u školama. Za odrasle pripremamo književni susret s Đurđicom Čilić koja će nam predstaviti svoju knjigu Novi kraj 22. ožujka u 19 sati u Narodnoj knjižnici Vrbovec – poručuju iz vrbovečke knjižnice.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime