Zagorkini književni dani – radionica o hrvatskoj ženskoj autobiografiji

0
Foto: Narodna knjižnica Vrbovec
Komunalac add

Radionica Josipe Dragičević pod nazivom “Što je moja krivnja? ili o hrvatskoj ženskoj autobiografiji” održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u četvrtak, 3. ožujka od 18 sati u sklopu programa Zagorkini književni dani. Za dolazak je potrebna COVID potvrda uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Na temelju izabranih autobiografskih tekstova hrvatskih književnica polaznici radionice će se upoznati s teorijskim postavkama autobiografske književnosti i ženskoga pisma, a posebna pozornost će se posvetiti analizi autobiografije “Što je moja krivnja?” Marije Jurić Zagorke. U drugom dijelu radionice polaznici će se okušati u pisanju kraćega priloga, autobiografskoga ili kritičkoga osvrta na temu radionice.

Područje znanstvenoga interesa Josipe Dragičević je povijest hrvatske književnosti s naglaskom na razdoblje 19. i 20. stoljeća te posebice teme vezane za književnost koju stvaraju žene.

Piše poeziju i prozu te je objavila knjigu za djecu Lina u šeširu (Sipar, 2014) uvrštenu na popis preporučenih slikovnica objavljenih 2014. prema izboru Hrvatskoga knjižničarskoga društva.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime