Zadrugari Srednje škole Vrbovec obilježavaju Dan kruha

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje tradicionalno se obilježavaju tijekom listopada.

Trenutak je ovo da se probudi svijest kako glad u svijetu postoji, ali i da zahvalimo na svim radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje Srednja škola Vrbovec obilježit će u utorak, 19. listopada 2021. godine s dvjema manifestacijama – jednom  u gradu, a drugom unutar škole pridržavajući se strogo epidemioloških mjera.

Tako će dakle, Srednja škola Vrbovec u kojoj od ove školske godine djeluje Učenička zadruga Vida, osim u školi Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje, obilježiti u našem gradu u centru na Trgu Petra Zrinskog prigodnim proizvodima i to na štandu  na kojem će, u ponudi našim građanima i svima koji dođu u naš grad, biti proizvodi koje proizvode naši srednjoškolski zadrugari. Bit će tu domaćih sitnih kolača, domaćeg ajvara i lovačke salate po recepturi koju su naši kuhari pomno proučili uz mentorstvo svojih nastavnika i naglašavajući  njegovanje tradicije našeg kraja.

Na prodajnom štandu u centru Vrbovca bit će  učenici, članovi učeničke  zadruge Vida, Srednje škole Vrbovec.

Organizatorice i pokretači ove akcije su profesorice Marijana Radić – predsjednica UZ Vida, Ana Dobraš i  Nikolina Deak-Mucko, nastavnici kuharstva Biljana Gajski i Zdravko Benedik sa svojim učenicima koji su sve u kuhinji pripremili, ali i ostali učenici Srednje škole Vrbovec, zadrugari te profesori koji su pomogli da se upriliči ovakav hvalevrijedan događaj.

Marijana Radić. prof.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime