Zadnji vikend fašničkih spelancija u Samoboru

0
Foto: Edin Tuzlak
Komunalac add

Pred nama je drugi, ujedno i posljednji vikend, 194. Samoborskog fašnika. Od petka do nedjelje posjetitelje, male i velike, očekuje pregršt veselja i zabave pod maskama.

Fašničke splenacije u Samoboru nastavljaju se danas i to izborom najboljih pojedinačnih i skupnih maski, a potom od 20 sati uz koncert grupe Magazin.

Foto: Edin Tuzlak

U subotu, 22. veljače na  194. Samoboski fašnik dolazi Opća opasnost, u nedjelju, 23. veljače TS Garavi dok će na velikoj završnici Samoborskog fašnika, na pokladni utorak, 25. veljače, koncert održati Jelena Rozga.

Foto: Edin Tuzlak

Subotnji program na Trgu fašničkih velikana počinje u 11 sati dječjim fašnikom tijekom kojeg će se na glavnoj fašničkoj pozornici predstaviti dječji zborovi, djeca iz vrtića i plesne skupine. Subota poslijepodne, od 18 sati, rezervirana je za brojne gostujuće skupine koja će se također predstaviti fašničkom puku, a ovaj put dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, Slovenije i Bugarske. U subotu će se održati i  Srakotrk – tradicionalno natjecanje u orijentacijskom trčanju za djecu koja uz pomoć karte pronalaze kontrolne točke po gradu.

Foto: Edin Tuzlak

Posebno će veselo i šareno biti u nedjelju na dječjem fašniku za kojeg se marljivo spremaju brojni učenici s 30 maskiranih skupina iz svih pet samoborskih osnovnih škola. Svoje kostime i koreografije pokazat će od 11 sati kada će prodefilirati Trgom fašničkih velikana i glavnom fašničkom pozornicom.

Foto: Edin Tuzlak

Sve aktualnosti vezane uz 194. Samoborski fašnik pratite na službenoj web stranici www.samobor.hr/fasnik i na društvenim mrežama.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime