Žabnica zasjela na 1. mjesto, Vrbovcu pripao derbi protiv Lonje

0
Komunalac add

4. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2022./23.

Zbog olujnog nevremena koje je zahvatilo vrbovečko, dugoselsko i zelinsko područje te širu okolicu, kao i veliki dio Hrvatske, a najteže je nastradala Čazma, tereni za igru bili su potopljeni vodom, pa su utakmice bile odigrane na ivici regularnosti. Utakmica između Zeline i Milke Trnina bila je prekinuta zbog tuče. U vrbovečkom derbiju Vrbovec je svladao Lonju. Žabnica je u Rugvici porazila domaća momčad Rugvica Sava. Sloga je slomila Dubravu tek u drugom poluvremenu i osvojila sva tri boda. Strmec nije dozvolio nikakvo iznenađenje i pobijedio je Donju Zelinu. Kloštar na domaćem terenu slavio protiv Rakovca.

U Rugvici domaći sastav Rugvica Sava nije se mogao oduprijeti snažnom početnom pritisku gostiju iz Žabnice koji su poveli u 3. minuti preko Siniše Horvatića, a Danijel Funtak je podigao vodstvo u 22. minuti na 2:0. Nevenko Rumenčić je u 38. minuti odškrinuo laganu nadu za domaćina. Međutim, u drugom poluvremenu Žabnica je zaigrala još bolje i plod takve igre je na kraju bila pobjeda protiv Rugvice Save 6:1. Strijelci za Žabnicu bili su: Danijel Funtak u 43. minuti, Mario Husnjak u 55. minuti i Marinko Jurić u 66. i 70. minuti. Ovom pobjedom Žabnica je zauzela 1. mjesto pa kao prvoplasirana momčad dočekuje u idućem kolu Vrbovec, koji se uoči derbija nalazi na 3. mjestu.

Vrbovečki derbi potvrdio je još jednom da Vrbovec i Lonja te utakmice igraju bez kalkulacija. Prvi napad Lonje u 2. minuti rezultirao je vodstvom gostiju. Filip Oroz je asistirao Igoru Maksimoviću koji je s ruba kaznenog prostora preciznim i prekrasnim zgoditkom svladao vratara Dejana Hasanovića. Početni šok za Vrbovec nije dugo trajao jer je Nikola Dujmić poravnao rezultat u 10. minuti. Potom je na sceni stupio Tomislav Borovčak koji je s dva pogotka u 20. i 33. minuti preokrenuo rezultat u korist domaće momčadi. U 44. minuti Kristijan Spajić je glavom i manirom rasnog strijelca zabio prekrasan gol u same rašlje, ali u vlastitu mrežu. Najbolji igrač utakmice Tomislav Borovčak je u 48. minuti postigao treći zgoditak i ponovo digao dva gola prednosti za domaćina. Marijo Badenić se upisao u strijelce u 68. minuti pa je utakmica završila zasluženom pobjedom Vrbovca protiv Lonje 5:2. Inače bila je to prava borbena, žustra, ali i kvalitetna utakmica u kojoj je Vrbovec davao ritam i tempo igre, ali su i gosti imali svoje dionice igre i ozbiljno prijetili prema domaćim vratima. Još bolju igru otežavale su omanje barice koje su nastale nakon proloma oblaka na igralištu s umjetnom travom. Iako su bljeskale munje, frcale iskre na sve strane, koje je brzo gasila obilna kiša, derbi je odigran u korektnoj igri. U pozitivnom ozračju između dviju momčadi bilo je održano/odigrano i treće poluvrijeme.

Kad je za igru raspoložen dvojac Dalibor Žertuš i Vjekoslav Pleteš nema zime za veterane Sloge i osvajaju se bodovi, kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu. Upravo su Žertuš i Pleteš bili najzaslužniji za pobjedu Sloge protiv Dubrave, koji su domaćini ostvarili teškom bitkom na terenu. Međutim, nije baš dobro krenuli za domaćine jer je Sandi Kovačić u 15.minuti zabio gol za vodstvo Dubrave. Slavlje Dubravaca je trajalo svega dvije minute jer je Marko Magdić u 17. minuti poravnao rezultat. Dalibor Žertuš je preokrenuo rezultat u 29.minuti u korist Sloge. Tri minute kasnije Sandi Kovačić izjednačuje rezultat, a Ivan Turk ponovo dovodi goste u prednost u 36. minuti. Na kraju je prvo poluvrijeme završilo neodlučeno 3:3 jer je Dalibor Žertuš postigao pogodak u 40. minuti. U nastavku su domaći igrači pojačali gas i na krilima dobre igre Vjekoslava Pleteša koji je zabio dva gola u 59. i 61.minuti i Dalibora Žertuša u 65. minuti zasluženo pobijedili Dubravu 6:3.

Poslije pobjede u prošlom kolu u Dubravi veterani Kloštra su uknjižili nova tri boda i protiv Rakovca. U samom početku utakmice Darko Mazur je donio prednost domaćinu jer je postigao zgoditak u 3. minuti. Branko Kalinski je u 18. minuti izjednačio rezultat. Utakmicu su riješili Stepe Renić koji se upisao u strijelce u 44. minuti te Renato Liber u 58. minuti. Zaslužena pobjeda Kloštra protiv Rakovca 3:1.

Kad je Ivica Vidak u 12. minuti zatresao mrežu Strmca sve je mirisalo na moguće iznenađenje. No, domaće vodstvo anulirao je iskusni lisac Zdravko Nizek u 20. minuti. Nova akvizicija u redovima Strmec, Anto Katić je preokrenuo rezultat u korist gostiju u 34. minuti. Utakmicu je prelomio Zdravko Nizek novim golom u 54. minuti, a Anto Katić potvrdio sva tri boda na konto Strmca pogotkom u 60. minuti. Zaslužena pobjeda Strmca protiv Donje Zeline 4:1.

Zelina je povela protiv Milke Trnine u 14. minuti jer je Tomislav Margetić realizirao kazneni udarac. Nikola Zorja u 32. minuti zatresao domaću mrežu i sve ponovo vratio u egal. Antonio Stojanović je krajem prvog poluvremena u 37. minuti ponovo doveo u rezultatsku prednost Zelinu. Zbog olujnog nevremena (tuče) sudac Jure Stojanović je prekinuo utakmicu u 45.minuti o kojoj će sada odlučivati tijela natjecanja.

U trećem kolu bilo je slobodno Dugo Selo.

Poredak: 1. Žabnica 10, 2. Strmec 10, 3. Vrbovec 9, 4. Dugo Selo 7, 5. Sloga 7, 6. Lonja 6, 7. Milka Trnina 6, 8. Kloštar 6. 9. Rugvica Sava 3, 10. Rakovec 1, 11. Dubrava 1, 12. Zelina 0, 13. Donja Zelina 0.

Strijelci:

9 Vujić Velibor (NK Dugo Selo)

7 Horvatić Siniša (NK Žabnica)

4 Funtak Danijel (NK Žabnica), Jurić Marinko (NK Žabnica) i Žertuš Dalibor (NK Sloga Križ)

3 Borovčak Tomislav (NK Vrbovec), Mikovčić Mario (NK Lonja), Pleteš Vjekoslav (NK Sloga Križ), Višić Filip (NK Dugo Selo) i Vitez Tin (NK Milka Trnina)

2 Devčić Dino (NK Milka Trnina), Dujmić Nikola (NK Vrbovec), Katić Anto (NK Strmec), Kobaš Ivan (NK Vrbovec), Kovačić Sandi (NK Dubrava), Liber Renato (1 KU) (NK Kloštar), Mahnet Dražen (NK Strmec), Mazur Darko (NK Kloštar), Muretić Ivica (NK Lonja), Nizek Zdravko (NK Strmec), Salopek Ivica (NK Lonja), Tomičić Mario (NK Dugo Selo), Turk Ivan (NK Dubrava) i Vrcić Mato (NK Lonja)

1 Badenić Mario (NK Vrbovec), Bradić Tihomir (NK Dubrava), Burec Tomislav (NK Vrbovec), Ferberuš Davor (1 KU) (NK Dubrava), Grgić Tomislav (NK Dubrava), Horvatinović Damir (NK Lonja), Husnjak Mario (NK Žabnica), Ivoš Ivan (1 KU) (NK Sloga Križ), Kalinski Branko (NK Rakovec), Kiš Ivan (NK Dugo Selo), Kralj Josip (NK Lonja), Kranjec Dario (NK Strmec), Krapec Darko (NK Dugo Selo), Lončarić Hrvoje (NK Vrbovec), Magdić Marko (NK Sloga Križ), Mahnet Damir (NK Strmec), Maksimović Igor (NK Lonja), Maksimović Branko (NK Lonja), Milanović Dalibor (NK Rakovec), Papa Drago (NK Vrbovec), Renić Stipe (NK Kloštar), Rumenčić Nevenko (NK Rugvica Sava), Sekulić Igor (NK Rugvica Sava), Stojčević Borivoj (NK Milka Trnina), Strinavić Damir (NK Rugvica Sava), Trcak Dražen (NK Strmec), Trcak Tomislav (NK Strmec), Tuković Matija (NK Strmec), Vidak Ivica (NK Donja Zelina) i Vorel Zoran (NK Sloga Križ)

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime