Žabnica odustala od natjecanja u 1. ŽNL Istok u sezoni 2023./24.

0
Komunalac add

NK Žabnica je samo par dana uoči početka sezone 2023./24. u 1. ŽNL Istok zbog nedostatka seniorskog kadra odustala od natjecanja u svojoj 56-godišnjoj povijesti djelovanja. Žabnica spada u krug najstarijih klubova u okviru NS Vrbovec koja je osnovana 10. travnja 1967. godine. Od nje su samo stariji postojeći klubovi koji se sada natječu: Dubrava (1923), Vrbovec (1924), Sloboda (1935), Lonja (1960) i Gaj (1961). To je klub koji se nalazi u skupini nogometnih klubova koji su odigrali pionirsku ulogu u razvoju vrbovečkog nogometa i etabliranju Općinske nogometne lige Vrbovec tijekom 1960-tih godina na području Hrvatske.

Žabnica je klub bogate sportske povijesti, a najpoznatiji sportski djelatnici su: Mirko Kostiha (nekadašnji predsjednik NSO Vrbovec) te Franjo Hajduković, Mijo i Zlatko Rogožar, Dražen Draganić, Nikola Kostiha, Tihomir Hosni, Darijo Baričević i drugi. Najpoznatiji sudac je Vladimir Blažević dok su za klub igrali poznati igrači: Tihomir Bradić, Zoran Kukec i Mladen Vrtar…Sadašnji tajnik NS Vrbovec je Marinko Kostiha koji je godinama bio stožerni sportski djelatnik u Žabnici. Na kraju u Žabnici je osnovan i prvi ženski klub Izazov s područja NS Vrbovec koji se nekolikog godina natjecao u NS Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Sve u svemu NK Žabnica je više od sportskog društva koje je više od pola stoljeća djelovanja uvelike doprinosilo razvoju društvenog i javnog života u samom mjestu Žabnica, ali i općini Farkaševac. Za očekivati je da je ovo samo jednogodišnje mirovanje te da će se Žabnica već u sezoni 2024./25. ponovo uključiti u ligaška natjecanja.

Ranije su kratke prekide u ligaškim natjecanjima imali i: Dubrava, Croatia (Nova Kapela), Graničar (Tučenik), Lonja i Rakovec koji su kasnije nastavili sa svojim radom i ligaškim natjecanjima. U seniorskoj konkurenciji ranije su se natjecali slijedeći klubovi s područja NSO ili NS Vrbovec: Bolč, Dijaneš, Farkaševac, Gradip (Vrbovec), Matija Gubec (Cerje), Haganj, Jedinstvo (Poljanski Lug), Luka, Mostari, Metalac (Paruževac), Oprema (Vrbovec), Napredak (Brčevec), Peskovec, Polet (Pirakovec), Preseka, Slaven (Rakovec), Viktorija (Zvonik), Tkalec i Petar Zrinski (Vrbovec).

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime