Za vožnju u pijanom stanju, bez vozačke i prometne 22.000 kuna kazne

0
Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Komunalac add

Službenici PP Vrbovec i ovoga su vikenda pojačano nadzirali promet. Tijekom akcije poduzeli su ukupno 32 represivne mjere, od čega 8 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te jednu zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere, dok je zbog prekoračenja brzine poduzeto ukupno 16 represivnih mjera. U nadzoru prometa alkotestirano je ukupno 78 vozača.

U Dubravi je u subotu oko 21:15 sati u prometu zatečen vozač osobnog automobila (1999.) kod kojeg je utvrđena koncentracija od 2,10 g/kg alkohola u organizmu te je isti uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Protiv vozača će biti podnesen Optužni prijedlog Općinskom sudu u Sesvetama da ga se kazni novčanom kaznom od 11.500 kuna te da mu se izreče zaštitna mjera „zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije 6 mjeseci te da mu se odredi 6 negativnih bodova.

U Lonjici je, također u subotu, oko 22:35 sati u prometu zatečen vozač osobnog automobila (1999.) koji se nije htio zaustaviti na znak policije, već se dao u bijeg te je nakon kraće potjere sustignut i zaustavljen. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,25 g/kg alkohola u organizmu te je nakon utvrđenih prekršaja uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Protiv vozača će biti podnesen Optužni prijedlog Općinskom sudu u Sesvetama da ga se kazni novčanom kaznom od 8.000 kuna, da mu se izreče zaštitna mjera „zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije 4 mjeseca te da mu se odrede 4 negativna boda.

U Dubravi je u subotu oko 20:40 sati u prometu zatečen vozač osobnog automobila (1974.) kod kojeg je utvrđena koncentracija od 1,95 g/kg alkohola u organizmu, a daljnjim nadzorom utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom kojem je istekao rok važenja prometne dozvole te pod zabranom, odnosno za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera „zabrana upravljanja motornim vozilom“. Nakon utvrđenih prometnih prekršaja isti je uhićen i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Protiv vozača će biti podnesen Optužni prijedlog Općinskom sudu u Sesvetama sa prijedlogom da ga se kazni novčanom kaznom od 22.000 kuna, da mu se izreče zaštitna mjera „zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije 6 mjeseci i da mu se odredi 6 negativnih bodova.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime