Za gnijezdo bijele rode na objektu 700 kuna naknade

0
Foto: Željka Šabarić (Zeleni prsten)
Komunalac add

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, i ove godine nastavlja s realizacijom projekta „Zaštita i očuvanje bijele rode“. Projekt ima za cilj očuvanje gnijezda bijele rode na krovovima objekata, kao i participaciju dijela troškova popravka krovišta.

Kako bi ostvarili naknadu od 700 kuna vlasnici objekata, koji sudjeluju u projektu, trebaju provjeriti već popunjene podatke u Obrascu koji su dobili na  kućnu adresu, po potrebi izmijeniti ili ispuniti podatke koji nedostaju te potpisati. Popunjeni i vlastoručno potpisani obrazac potrebno je poslati najkasnije do 12. kolovoza 2022. godine na adresu: Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, 151. samoborske brigade HV 1, 10430 Samobor ili na email boris@zeleni-prsten.hr.

Vlasnici objekata koji na svom objektu (kuća ili gospodarska zgrada) imaju gnijezdo bijele rode, a do sada nisu sudjelovali u projektu, pozivaju se da do 12. kolovoza 2022. godine kontaktiraju Javnu ustanovu Zeleni prsten radi prijave gnijezda na broj telefona: 01/6111-552  ili e-mail: boris@zeleni-prsten.hr.

Bijela roda je simbol očuvanih prirodnih staništa te tradicionalnih krajolika, a njihova prisutnost u našoj blizini potvrda je da živimo u zdravom okolišu. Najviše roda na području Zagrebačke županije nalazi se u gradovima  Vrbovec i Ivanić Grad, općinama Pisarovina i Klinča Sela. Sela s najvećim brojem roda su Donja Kupčina i Donja Zdenčina.

Prema najnovijim podacima na području Zagrebačke županije nalazi se preko 260 gnijezda bijele rode, a otkad se provodi ovaj projekt vlasnicima krovova na kojima su se ugnijezdile rode isplaćeno je oko 700.000 kuna naknade.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime