Za dobar rad LAG “Prigorje” nagrađen s dodatnih 1,3 milijuna kuna

0
Komunalac add

Agencija za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju je provela postupak nagrađivanja temeljem Odluke o primjeni sustava nagrađivanja za naknadnu dodjelu sredstava odabranim LAG-ovima i dodatno ugovorila 33,2 milijuna HRK s 23 LAG-a za provedbu lokalnih razvojnih strategija (LRS).

LAG-u “PRIGORJE“ temeljem sustava nagrađivanja dodijeljeno je dodatnih 1.330.956,00 kuna čime se naš LAG našao među 23 od 54 LAG-a na području RH kojima su dodijeljena dodatna sredstva. –Važno je napomenuti kako su ta sredstva rezultat dobrog rada i možemo biti ponosni na to da smo osigurali našim poljoprivrednicima dodatnih nešto više od milijun i 300 tisuća kuna – naglasila je stručna suradnica u LAG-u Prigorje Maja Novosel te dodala kako će LAG sva sredstva iskoristiti za raspisivanje natječaja za potporu razvoju poljoprivrednih gospodarstava na našem području.

To je ekstra novac koji će dobro doći našim poljoprivrednicima u ovom periodu. Mogu reći da ćemo ići ka tome da se raspiše natječaj za koji je bilo najviše interesa na nacionalnoj i lag razini i da iznosi budu takvi da se dodijeli što više potpora – pojasnila je Novosel.

LAG je do sada raspisao natječaje u vrijednosti 7.260.256,00 kuna. –Do kraja godine planiramo raspisati natječaj kojim bismo dodijelili spomenutih 1.330.956,00 kuna poljoprivrednicima i provesti projekt suradnje u vrijednosti 380.770,49 kuna čime bi se ukupan iznos sredstava koje je LAG preko Mjere 19 utrošio u lokalnoj zajednici popeo na gotovo 9 milijuna kuna – zaključila je Novosel.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime