Za 50. rođendan veterani Dugog Sela osvojili novi naslov, Vrbovec 2. mjesto

0
Komunalac add
  1. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

Završeno je prvenstvo u VNL Istok 2021722. u kojem je Dugo Selo potvrdilo epitet najbolje momčadi i novi je stari prvak. Dugo Selo je u derbiju u 26. kolu pobijedilo najljućeg rivala Vrbovec koji je sezonu završio kao viceprvak. Žabnica je nadjačala Zelinu i potvrdila 3. mjesto. Kloštar završio prvenstvo pobjedom protiv veterana Milke Trnina. Donja Zelina premijerno natjecanje okončala slavljem protiv Dubrave. Fenjeraš Rakovec nije uspio iznenaditi Slogu koja je odnijela sva tri boda u Križ. U pravoj golijadi Rugvica Sava 1976 i Strmec su odigrali neodlučeno.

Dugo Selo je u vječitom derbiju, koji nije o ničemu odlučivao, okončao prvenstvo zasluženom pobjedom protiv Vrbovca. Velimir Vujić je postigao dva pogotka u ranoj fazi utakmice u 12. i 17. minuti i tako odredio tijek domaćeg trijumfa protiv oslabljenog sastava Vrbovca. Domaće vodstvo na 3:0 digao je Mario Tomičić u 39. minuti. Tijekom cijelog susreta domaći veterani su bili bolji, a što nisu zabilježili veću pobjedu krivci su vrbovečki vratari Tomislav Novak, koji je skinuo i kazneni udarac Vujiću i Dejan Hasanović, koji su obranili niz teških udaraca. Dražen Jambrečina zabio gol u 78. minuti za poboljšanje sveukupnog dojma pa je Dugo Selo pobijedilo Vrbovec rezultatom 3:1.

Veterani Dugog Sela su na proslavi 50. rođendana bili tijekom cijele sezone za koplje iznad svih i zasluženo osvojilo prvenstvo u kojem su od 24 utakmice u 23 pobijedili, a jedino su remizirali s veteranima Donje Zeline. Momčad veterana Dugog Sela osnovana je 1972. godine, kao i veterani Vrbovca i od tada traje njihov rivalitet na sportskom polju. U prvoj prvenstvenoj sezoni 1972. Dugo Selo i Vrbovecigrali su u veteranskoj ligi Zagrebačkog nogometnog savezakoja je brojila 23 kluba. Dugo Selo ima najbolji napad kojeg predvodi i najbolji strijelac lige Velibor Vujić i najkvalitetniju momčad, koja kako sada izgleda u odnosu na ostale suparnike, ako se nešto radikalno ne dogodi, može s pola gasa još računati na najmanje 5 naslova. Dugo Selo je u prvenstvu postiglo 122 zgoditka, a primilo 18 golova. Međutim, dominaciju koju Dugo Selo ima u VNL Istok u zadnjih par godina nikako da potvrdi i na županijskoj razini pa je vrijeme da Dugo Selo napravi i taj iskorak. Jedini je naslov županijskog prvaka sa istočne strane Zagrebačke županije osvajao Vrbovec i to u 5 navrata. Voditelj Tomislav Slišković ispisuje slavne stranice veteranske povijesti Dugog Sela koje će trajno biti zabilježene u nogometnom spomenaru nogometnog sporta Grada Dugog Sela.

Medalje i pehar za osvojeno 1. mjesto Dugom Selu, kao i priznanje za najboljeg strijelca Veliboru Vujiću, podijelili su predsjednik Nogometnog središta Vrbovec, Antonio Badrov,  tajnik Marinko Kostiha i povjerenik natjecanja Milorad Krnetić. Kapetan Dugog Sela Ivica Franjić je visoki podigao pobjednički pehar na opće oduševljenje cjelokupnog rukovodstva i svih veterana. Najbolji strijelac lige je Velibor Vujić je ujedno bio i najbolji igrač prvenstva i najzaslužniji što se Dugo Selo „prošetalo“ do osvajanja još jedne titule najbolje momčadi.

Vrbovec objektivno nije mogao postići više od 2. mjesta, bez obzira koliko su se trudili u svojim trenerskim vizijama Darko Potočić Potok i Tomislav Pajsar podići razini i kvalitetu igre. Doduše, Vrbovčani su bili jedina prijetnja Dugom Selu u slučaju njihovog kiksa, ali to se jednostavno nije moglo desiti, pa je Vrbovec još jednu sezonu završio na drugom mjestu u statusu vrceprvaka.

Voditelj Robert Belina Canjuga je mudrom taktikom završio prvenstvo pobjedom Žabnice u derbiju protiv Zeline te potvrdio kontinuitet izvrsnih igara svoje momčadi. Međutim, nije bilo lako doći do trijumfa jer se Zelina u proljetnom dijelu pokazala kao momčad pred kojom je tek svijetla perspektiva. Gostujući kapetan Ivica Vidak je doveo goste u prednost u 15. minuti. Domaćin je izjednačio u 30. minuti preko Siniše Horvatića. Najbolji domaći strijelac Hrvoje Lončarić je preokrenuo rezultat u 60. minuti. U dramatičnoj završnici Žabnica je sačuvala minimalno vodstvo i na kraju zasluženo slavila pobjedu 2:1.

Glavni centarfor Donje Zeline, Anto Katić, bio je posebno razigran i sa svoja tri zgoditka riješio pitanje pobjede koje je zabijao golove u 18, 28 i 50. minuti. Imali su i Dubravci svoje prigode, ali ovaj puta na njihovoj strani nije bila sportska sreća. Na kraju zaslužena pobjeda Donje Zeline koja je kao debitant pokazala kvalitetu, ali i nedostatak iskustva, što se ipak kao momčad stječe s godinama igranja. Međutim, Donja Zelina se prikazala kao ekipa koja ima veteransku perspektivu.

Krasna utakmica je odigrana u Rugvici u kojoj je postignuto 8 golova i bila je to prava milina gledati za najvjernije navijače Rugvice Save 1976 i Strmca, ali samo sa jakim srcima. Bila je to prije svega napadačka orijentacija obiju ekipa u kojoj se u manjoj mjeri pazilo na obranu pa je bilo i preokreta rezultata. Kod domaćina bio je najrazigraniji Igor Ištvanić, a kod gostiju Zdravko Nizek. Za domaćine bili su strijelci: Igor Ištvanić 2, Nevenko Rumenčić i Tomislav Vrabec. Kod gostiju bili su strijelci: Zdravko Nizek 3 i Matija Tuković. Utakmica između Rugvice Save 1976 i Strmca je na kraju završila rezultatom 4:4 jer je Nizek u 79. minuti poravnao rezultat. Strmec je osvajanjem 5. mjesta još jednom potvrdio da pod trenerskom palicom Marijana Bortieka Mareka već godinama godinama u gornji dom tablice, koji je prije nekoliko godina bio i sam prvak veteranske lige.

Kloštar spada u krug klubova koji su napravili kvalitativni i rezultatski pomak pa se ne može više s pjesmom putovati u Kloštar Ivanić i računati na bodove. Alen Kupinić je bio strijelac u 10. minuti za domaćine. Za goste rezultat je izjednačio Kristijan Kucelj u 25. minuti, a potom je u 60. minuti Marijo Vrban doveo Milku Trnina u vodstvo 2:1. U samoj završnici u 65. minuti Mato Marčinković je poravnao rezultat, a iskusni golgeterski lisac Renato Liber preokrenuo rezultat u korist Kloštra. Na kraju je utakmica između Kloštra i Milke Trnina završila domaćim trijumfom 3:2.

I na kraju ekskluzivna vijest iz Lonje. Uspješni trener Marijan Čokor podnio je ostavku nakon što je s Lonjom osvojio 4. mjesto. Nije naveo razloge svoje ostavke, ali je kao gospodin zaželio puno uspjeha svojem nasljedniku. Da je trener biti lako, trener bi bio svatko. Lonja je odigrala vrlo dobru sezonu, ali je u zadnjim kolima izgubila 3. poziciju. No, unatoč tome ima razloga za slavlje u Lonjici koja ima kvalitetnu momčad, ali to nije mogla potvrditi u finišu prvenstva jer je bilo previše ozlijeđenih veterana koji su nositelji igre Lonje.

U 26. kolu bili su slobodni veterani Lonje. Rezultat utakmice iz 18. kola: Rugvica Sava 1976  – Dugo Selo 2:4.

Poredak: 1. Dugo Selo 70, 2. Vrbovec 62, 3. Žabnica 48, 4. Lonja 43, 5. Strmec 36, 6. Sloga

35, 7. Zelina 32, 8. Dubrava 29, 9. Donja Zelina 25,  10. Kloštar 25, 11. Rugvica Sava 1976

20,  12. Milka Trnina 14, 13. Rakovec 13.

Strijelci prema Comet sustavu:

32 Vujić Velibor (4 KU) (NK Dugo Selo)

29 Žertuš Dalibor (3 KU) (NK Sloga Križ)

28 Lončarić Hrvoje (6 KU) (NK Žabnica)

23 Horvatić Siniša (NK Žabnica)

20 Vitez Tin (1 KU) (NK Milka Trnina)

19 Turk Ivan (1 KU) (NK Dubrava) i Višić Filip (NK Dugo Selo)

17 Katić Anto (NK Donja Zelina)

15 Jurić Marinko (NK Žabnica)

14 Maksimović Igor (NK Lonja) i Vidak Ivica (4 KU) (NK Zelina)

13 Arifović Antonio (1 KU) (NK Vrbovec), Ivančević Dino (NK Dugo Selo), Kobaš Ivan (NK Vrbovec) i Nizek Zdravko (NK Strmec)

12 Ferberuš Davor (NK Dubrava), Ištvanić Igor (NK Rugvica Sava 1976), Nokaj Hil (NK Zelina) i Vrabec Tomislav (NK Rugvica Sava 1976)

11 Jambrečina Dražen (NK Vrbovec) i Krapec Darko (NK Dugo Selo)

10 Badenić Mario (NK Vrbovec)

8 Jularić Josip (NK Dugo Selo), Marčinković Mato (NK Kloštar) i Tomičić Mario (NK Dugo Selo)

7 Baček Dražen (1 KU) (NK Rakovec), Brezovečki Branko (NK Kloštar), Franjić Ivica (NK Dugo Selo), Kralj Josip (NK Lonja), Kranjec Dario (NK Strmec), Pavlović Denis (4 KU) (NK Lonja), Rusan Danko (NK Rakovec) i Vorel Zoran (NK Sloga Križ)

6 Badenić Ivica (NK Vrbovec), Delić Igor (NK Lonja), Jendriš Darko (NK Rakovec), Mazur Darko (NK Kloštar), Opačak Luka (NK Lonja), Oroz Filip (NK Lonja), Pajsar Tomislav (1 KU) (NK Vrbovec) i Pleteš Vjekoslav (NK Sloga Križ)

5 Funtak Danijel (2 KU) (NK Žabnica), Havojić Ivica (NK Strmec), Kocek Tihomir (NK Donja Zelina), Margetić Tomislav (NK Zelina), Okroša Tomislav (NK Dubrava), Salopek Ivica (1 KU) (NK Lonja), Tomaj Vilson (NK Kloštar) i Tuković Matija (1 KU) (NK Strmec)

4 Blažinović Dubravko (NK Sloga Križ), Grežina Neven (NK Vrbovec), Kovačić Nenad (NK Milka Trnina), Krofak Ivica (NK Strmec), Labudović Ivan (NK Donja Zelina), Mikovčić Mario (NK Lonja), Mladen Davor (1 KU) (NK Dubrava), Palešić Kristijan (NK Rugvica Sava 1976)

Peršun Dario (NK Milka Trnina), Petrović Stevica (NK Rugvica Sava 1976), Pušeljić Tomislav (1 KU) (NK Donja Zelina), Šarić Hrvoje (NK Dugo Selo), Spajić Kristijan (NK Vrbovec) i Spajić Ivan (NK Vrbovec)

3 Valaško Mladen (NK Rugvica Sava 1976), Burec Tomislav (NK Vrbovec), Crnogaj Andro (NK Sloga Križ), Čukulin Tomislav (NK Vrbovec), Đerek Josip (NK Sloga Križ), Ferek Mladen (NK Milka Trnina), Gudelj Jozo (NK Rugvica Sava 1976), Jagatić Ivica (NK Milka Trnina), Kosak Ivica (NK Dugo Selo), Kralj Ivan (NK Zelina), Liber Renato (NK Kloštar), Maksimović Branko (NK Lonja), Papa Slaven (1 KU) (NK Rakovec), Posavec Tomislav (NK Vrbovec), Rumenčić Nevenko (NK Rugvica Sava 1976), Sičaja Stipo (NK Žabnica), Šimek Marko (NK Žabnica), Solarić Hrvoje (1 KU) (NK Lonja), Topalović Anto (NK Lonja), Vrcić Mato (NK Lonja), Vuković Marko (NK Zelina), Zorja Nikola (NK Milka Trnina) itd.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime