VUMfest 2022

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih u petak 1. i subotu 2. srpnja organizira VUMfest 2022. Tradicionalno festivalsko druženje na prostoru AKC Garaža održava se kroz dva dana te donosi brojne zabavne, rekreativne i kreativne sadržaje za posjetitelje te bogat koncertni program uz gostujuće i domaće bendove koji će se pobrinuti za dobru atmosferu. Ove se godine obilježava 20 godišnjica festivala.

Kao centralno događanje VUMfest-a planira se održavanje koncerata oba dana, kao poticaj razvijanja mladih autorskih bendova i motivacija mladoj populaciji na bavljenje glazbom i autorskim radom. Tako će u prvoj festivalskoj večeri, 1.7., nastupiti 4 izvođača– Ružno pače kao headliner te večeri – jedan od trenutno najzanimljivijih glazbenika u regiji (synth/pop/punk), Klinika Denisa Katanecazagrebački sastav, projekt kantatutora Denisa Kataneca (mješavina noisea, psihodeličnog avant-folka, shoegazea, popa i eksperimentalne glazbe), Doringo glazbeni sastav iz Zagreba (instrumentalni progresivni rock) i Daisy Dives solo projekt mlade kantautorice Vanje Gorički. Za after će se pobrinuti DJ Shanko (house/disko).

Od domaćih snaga prvu večer će za chill out zonu prije koncerta biti zadužen DJ Woodoo Ray, mladi DJ iz Vrbovca, predstavnik autorske i nezavisne DJ scene.

Drugu festivalsku večer će nastupiti headliner te večeri Pips Chips & Videoclips (pop-rock) uz Jebotonkolektiv zagrebačkih bendova:Mellowteen, Peglica i Komandos, Porto Morto, Sfumato, Trophy Jump + članovi bendova koji su trenutno u mirovanju ili rasformirani: Antidepresiv, Druker, Hren, Lobotomija, Prazna lepinja i Spremištete domaće snage Električni hlapci (Vrbovec) i Drugi kadar (Vrbovec). Za chill out zonu će biti zadužen DJ Shanko (Zagreb/Pag), a za after DJ Woodoo Ray iz Vrbovca.

Nastupi su planirani na otvorenom prostoru ispred AKC ‘Garaže’ (vanjski stage) koji u dvorišnom prostoru ima kapacitete za otprilike 1000 posjetitelja.

VUMfest nudi, kao i svake godine dosada, bogat kulturno rekreativni dnevni program. Festival će započeti u petak u 16 sati radionicom oblikovanja gline „Terra vibe“ za djecu i mlade koju će voditi članovi udruge Artoratorij iz Vrbovca, a Petar Popijač će u subotu u 18 sati održati radionicu pečenja gline na otvorenom ložištu “Terra in fire“, koristeći radove polaznika nastale na prvoj radionici. Ivan Raić će u 18 sati oba dana održati bubnjarsku radionicu.

U periodu od 16 sati do 20 sati posjetitelji će moći zaigrati stolni tenis, mali nogomet, odbojku na travi i društvene igre.

Drugog dana festival će se nastaviti u 16 sati uz likovnu radionicu šablonskih grafita za djecu i mlade – „Stencile graffiti“ (Artoratorij), a tijekom cijelog trajanja festivala od 16 sati do 24 sata će se moći pogledati projekcija “Bilo jednom u Garažama“ koja će prikazati festival kroz 20 godina u video formatu uz izložbu „20 plakata“ i prikaz različitih vizualnih identiteta festivala kroz godine putem plakata, flajera i slično. Od 17 sati Ana Kirnbauer će djeci oslikavati lica (facepaint). Od 16 do 20 sati će posjetitelji opet moći zaigrati stolni tenis, mali nogomet, odbojku i društvene igre.

Programom VUMfest-a potiče se volonterstvo te prikazuju ljepote volonterskog poziva na djelu. Višegodišnjim sudjelovanjem u aktivnostima VUM-a sklopljena su mnoga poznanstva i prijateljstva; mladi su prepoznali Alternativni kulturni centar ‘Garaže’ kao mjesto gdje mogu pronaći osobe sa sličnim interesima i hobijima, a što ih potiče da i sami predlažu i organiziraju aktivnosti koje se dosad nisu provodile.

Članovi udruge tako će volonterski pomagati oko organizacije 20. VUMfest-a i družiti se sa sudionicima i posjetiteljima aktivnosti u sklopu programa, ali i sami sudjelovati u svim aktivnostima programa. Članovi udruge također će tradicionalno kuhati grah i gulaš te ga besplatno dijeliti posjetiteljima i sudionicima.

Nadalje, zainteresirani posjetitelji će moći besplatno kampirati na dvorišnom prostoru udruge, te boravkom u gradu Vrbovcu upoznati sve njegove ljepote. Ulaz na 20. VUMfest je besplatan.

VUMfest je već prepoznatljiv festival urbane kulture, čiji program ima za cilj podizanje kulturnih, umjetničkih, društvenih i drugih ponuda i sadržaja u gradu i županiji. Aktivnosti programa temelje se na brojnim nastupima bendova alter scene te šarolikom sadržaju u vidu različitih radionica. Festival povećava vidljivost nezavisne kulturne scene i scene mladih grada Vrbovca i Zagrebačke županije među širom javnosti te razvija publiku zainteresiranu za kulturne prakse.

Za vizualni identitet 20. VUMfest-a zaslužni su grafički dizajner Ivan Antunović i članica VUM-a i likovna umjetnica, Valerija Jakuš. Grafičko oblikovanje i pripremu za tisak napravio je Ivan Antunović (Nieuw NDG).

Sponzori 20. VUMfesta su: Grad Vrbovec, Zagrebačka županija, Ministarstvo kulture i medija RH, HDS, TZ Vrbovec, Komunalac Vrbovec d.o.o., Caffe bar “Dido, Kozel (Atlantic grupa d.d.), uz svesrdnu podršku: ENTON programiranje d.o.o., KonDuco d.o.o., Apital d.o.o., Čavlić d.o.o., Motel Marina, T.D.S. d.o.o., Rena-a-plant, POU Vrbovec, Mesnica Kalinski, Infomatic, „Zlatna stotka“.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime