VUMfest 2021 – odlična proslava 20. obljetnice Vrbovečke udruge mladih

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih proteklog je petka i subote organizirala još jedan veseli i kreativni VUMfest te ujedno obilježila 20 godina postojanja i djelovanja. Tradicionalni festival urbane kulture Vumovci organiziraju svake godine u srpnju ispred Alternativnog kulturnog centra Garaže u Celinama. Posjetitelji su i ovog puta mogli uživati uz svirku domaćih i gostujućih bendova kao i u bogatom kulturno – rekreativnom dnevnom programu.

U sklopu ovogodišnjeg festivalskog druženja nastupili su Gustafi, Crossroads, Brzi express, The Scavengers, Ivan Judaš na handpan bubnju uz pratnju za ovu prigodu okupljenog tria „Polumaraton“, zatim Električni hlapci, M.O.R.T., a za chill out zonu prije koncerata zadužen je bio DJ Woodoo Ray. Festival je započeo predstavljanjem projekta novog pročelja i nadstrešnice, naziva „Novi zvuk boja“ te je paralelno s time otvorena izložba/projekcija „AKC GARAŽE – urbani element usred polja” gdje su posjetitelji mogli vidjeti presjek djelovanja udruge VUM od 2001. do danas. Gost je bio i Milko Valent, nagrađivani pisac, prozaik, pjesnik, esejist i kazališni kritičar koji se vrbovečkoj publici predstavio svojom poezijom.

Vrbovečka udruga Artoratorij održala je dvije radionice za djecu i mlade pod nazivom “Šaraona” i “Alternativna stikermanija”, a predstavljena je i skulptura povodom 20 godina VUM-a koju je za ovu prigodu izradio akademski kipar Petar Popijač. Zainteresirani posjetitelji mogli su zaigrati stolni tenis, mali nogomet, odbojku i društvene igre te sudjelovati u radionici sviranja handpan bubnja. Također, mogli su se i okrijepiti besplatnim grahom kojeg su pripremali članovi VUM-a, a za ponudu pića pobrinuo se Caffe bar DIDO.

Inače, VUMfest je već prepoznatljiv festival urbane kulture, čiji program ima za cilj podizanje kulturnih, umjetničkih, društvenih i drugih ponuda i sadržaja u gradu i županiji. Aktivnosti programa temelje se na brojnim nastupima bendova alter scene te šarolikom sadržaju u vidu različitih radionica. Festival povećava vidljivost nezavisne kulturne scene i scene mladih grada Vrbovca i Zagrebačke županije među širom javnosti te razvija publiku zainteresiranu za kulturne prakse.

Programom VUMfesta potiče se volonterstvo te prikazuju ljepote volonterskog poziva na djelu. Višegodišnjim sudjelovanjem u aktivnostima VUM-a sklopljena su mnoga poznanstva i prijateljstva; mladi su prepoznali Alternativni kulturni centar ‘Garaže’ kao mjesto gdje mogu pronaći osobe sa sličnim interesima i hobijima, a što ih potiče da i sami predlažu i organiziraju aktivnosti koje se dosad nisu provodile.

Sponzori ovogodišnjeg VUMfesta bili su: Grad Vrbovec, Zagrebačka županija, Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova, Pavić transporti i trgovina, TZ Vrbovec, Komunalac Vrbovec d.o.o., Caffe bar “Dido”, Pilsner Urquell, Obrt za građevinsku limariju Klasić, Motel Marina, Zaklada Zamah, POU Vrbovec i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime