VUM traži volontere za projekt Stari-mladi-sretni

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih (VUM) u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Vrbovec i ove godine provodi projekt Stari – mladi – sretni (SMS). Podsjetimo, riječ je o projektu pomoći starijim i nemoćnim osobama koji za cilj ima poboljšanje kvalitete života umirovljenika i osoba treće životne dobi te razvijanje svijesti kod mladih ljudi o potrebi pomaganja starijim i nemoćnim osobama. Korisnici su starije i nemoćne osobe s područja Vrbovca i okolice te volonteri – mladi od 15 do 29 godina.

Ovim projektom nastojimo potaknuti mlade našeg grada na (pro)aktivno sudjelovanje i socijalnu odgovornost kroz volontiranje u lokalnoj zajednici, a koje im omogućuje kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i mogućnost pomaganja onima kojima je to najpotrebnije, a to postižemo tako da zainteresirani mladi (uglavnom studenti i srednjoškolci) pomažu starijima na način na koji oni sami kažu da im je najpotrebniji – pojašnjavaju organizatorice projekta.

Najčešće je riječ o aktivnostima na otvorenom pa će tako volonteri i dalje pomagati u uređivanju okućnica, popravcima unutar i izvan kuće, košnji trave, odlasku u dućan, cijepanju drva i slično. Volonteri sudjeluju i u podjelama obroka i blagdanskih paketa s higijenskim i prehrambenim potrepštinama korisnicima Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec. Također, volonterima je osigurano i stalno mentorstvo kroz redovite radne, odnosno supervizijske sastanke i radionice na kojima dobivaju potrebna znanja i vještine komunikacije i suradnje, čime su u potpunosti pripremljeni za rad s korisnicima.

Voditeljica projekta je socijalna pedagoginja Ena Juričić, a koordinatorica projekta studentica završne godine socijalnog rada Josipa Bažant, obje dugogodišnje članice udruge s iskustvom rada s djecom, mladima i odraslima. – Pozivamo sve zainteresirane srednjoškolce, studente, mlade do 29 godina da se pridruže našem vrijednom volonterskom timu – poručuju organizatorice. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na kontakte navedene na plakatu u prilogu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime