VUM-ovci u blagdanskoj akciji pomažu starijima i nemoćnima

0
Foto: Zoran Jambrešić
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih, u sklopu Adventa u Vrbovcu, proteklog  je vikenda pripremila i podijelila prigodne pakete građanima Vrbovca i okolice. Podjela paketa dio je projekta pomoći starijim i nemoćnim osobama ‘Stari – mladi – sretni’ (SMS) kojeg VUM-ovci provode u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vrbovec.

Foto: Zoran Jambrešić

Osim paketa s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama, svi korisnici dobili su još jedan mali znak pažnje – ručno izrađene VUM-ove sapune. Sapuni su se mogli pronaći i na adventskom štandu kojeg su dijelili s vrbovečkom udrugom Artoratorij.

Vrijedni VUM-ovci, uz stručno vodstvo umjetnika Valerije Jakuš i Petra Popijača i ove su godine izradili dva velika soba od slame koji će tijekom adventa krasiti gradski park. Inače, radionica izrade božićnih skulptura od slame dio je cjelogodišnjeg projekta “AKC Garaže – 20 godina udruge VUM”, a financijski ga podupiru Grad Vrbovec, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture RH. Rad udruge VUM u 2021. godini podržava Zaklada Kultura nova.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime