VUM i ove godine provodi projekt “Stari-mladi-sretni”

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih (VUM) u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Vrbovec i ove godine provodi projekt Stari – mladi – sretni (SMS). Podsjetimo, riječ je o projektu pomoći starijim i nemoćnim osobama koji za cilj ima poboljšanje kvalitete života umirovljenika i osoba treće životne dobi te razvijanje svijesti kod mladih ljudi o potrebi pomaganja starijim i nemoćnim osobama. Korisnici su starije i nemoćne osobe s područja Vrbovca i okolice te volonteri – mladi od 15 do 29 godina.

Voditeljica projekta je socijalna pedagoginja Ena Juričić, a koordinatorica projekta studentica četvrte godine socijalnog rada Josipa Bažant, obje dugogodišnje članice udruge s iskustvom rada s djecom, mladima i odraslima.

Pozivamo sve zainteresirane srednjoškolce, studente, mlade do 29 godina koji su otvoreni za nova iskustva i žele proaktivno sudjelovati u svojoj zajednici da se pridruže našem vrijednom volonterskom timu – poručuju organizatorice projekta.

Inače, volonteri prije odlaska na teren prolaze edukaciju o propisanim mjerama zaštite i pružanju prve pomoći, a osigurano im je i stalno mentorstvo kroz redovite radne, odnosno supervizijske sastanke i radionice na kojima dobivaju potrebna znanja i vještine komunikacije i suradnje, čime su u potpunosti pripremljeni za rad s korisnicima.

Projekt sufinancira Grad Vrbovec, a rad udruge podržava Zaklada Kultura nova.

Svi zainteresirani za volontiranje mogu se javiti na mail adresu sms.vum@gmail.com ili na sljedeće brojeve:

098/94 64 864 (Ena Juričić, voditeljica projekta)

098/910 0963 (Josipa Bažant, koordinatorica projekta)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime