VUM EKO UM – poučna šetaona o jestivom i ljekovitom bilju

0
Komunalac add

Iz VUM-a pozivaju da im se pridružite u subotu, 15. travnja u poučnoj šetaoni tijekom koje ćete učiti o ljekovitom i jestivom bilju, kako ga koristiti i pripremati. Također, moći ćete se okušati i u branju. Aktivnost je otvorena za sve zainteresirane te nije potrebna ranija najava.

Polazak je u subotu u 12 sati ispred AKC “Garaže”, a šetat će se uz Zlenin prema Topolovcu.  Vodič će biti član VUM-a i veliki poznavatelj bilja, Ivan Boroša.

Članovi VUM-a poručuju:  „Tehnološke i druge promjene kojima su zahvaćene današnje generacije zahtijevaju brze prilagodbe i reakcije dok dugoročne posljedice na duševni i duhovni život čovjeka i prirode ostaju po strani. Imajući to na umu, nastavljamo s provedbom ovog zelenoorijentiranog interdisciplinarnog programskog ciklusa.“

Poučna šetnja dio je programa VUM EKO UM – interdisciplinarnog programskog ciklusa zelenih akcija, edukativnih predavanja i kreativnih radionica, koji za cilj ima senzibilizirati mlade za ekološko promišljanje i djelovanje te promoviranje obazrivog suživota čovjeka i okoline te upoznavanja zajednice s moćima i blagodatima prirode od koje smo se udaljili hiperprodukcijom industrijskih i prehrambenih proizvoda.

Aktivnost je dio projekta “AKC Garaže – godišnji program 2023” koji je financijski podržan od strane Ministarstva kulture i medija RH, Grada Vrbovca i Zagrebačke županije. Rad udruge u 2023. podržava Zaklada Kultura nova.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime