VUM – dva desetljeća urbane kulture u Vrbovcu

0
Komunalac add

U prostoru AKC „Garaže“ održana je redovna godišnja skupština Vrbovečke udruge mladih. Izvještaj o radu u prošloj godini podnio je predsjednik VUM-a Mario Bažant.

U 2019. godini Vrbovečka udruga mladih provela je tri velika projekta (VUMfest 2019, AKC „GARAŽE“ – Klub mladih, SMS Stari-mladi-sretni). Tijekom VUMfesta 2019. ostvarena je suradnja s udrugom K.V.A.R.K. iz Križevaca i suradnja sa studentima Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Partner na projektu pomoći starijim osobama SMS je Gradsko društvo crvenog križa Vrbovec. Udruga je sudjelovala na svim većim manifestacijama u Vrbovcu. Svi projekti sufinancirani su od strane Zagrebačke županije, Grada Vrbovca te od donacija pravnih i fizičkih osoba.

U 2019. godini Vrbovečka udruga mladih dobila je institucionalnu potporu Grada Vrbovca kojom je u većem dijelu financiran „hladni pogon“ prostora na adresi Celine 10, koji je udruga dobila na korištenje od Grada za provedbu svojih programa i projekata.

Predsjednik je posebno istaknuo prijavu na natječaj Zaklade Kultura nova na kojem je udruga ostvarila financijsku podršku u iznosu od 40.000,00 kn za zapošljavanje jedne osobe u 2020. godini. Tako VUM prvi put u 19 godina postojanja ima zaposlenu osobu, voditeljicu projekata u AKC „Garaže“ Tinu Rajić. U planu za ovu godinu je nastavak svih započetih projekata, ali i prijava na nove natječaje te priprema za proslavu 20. godina postojanja i djelovanja VUM-a 2021. godine.

Skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Denis Kralj, direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik, direktor Komunalca Vrbovec i osnivač Vrbovečke udruge mladih Mato Jelić te nezavisni vijećnik Stjepan Tvorić. Više o samom radu udruge možete pronaći na Facebook i Instagram stranici AKC Garaže.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime