Vrtić u Luki “na čekanju”

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj danas je u programu Radio Vrbovca, odgovarajući na pitanje slušatelja, još jednom potvrdio kako je projekt otvorenja novog vrtića u Luki „na čekanju“. Podsjetimo, krajem porotekle godine pokrenuta je inicijativu za otvaranje novih vrtićkih skupina u društvenom domu na Luki, naravno uz rekonstrukciju doma. U planu je bilo otvaranje tri vrtićke skupine, a cijeli posao procijenjen je na 4,6 milijuna kuna.

Prihodi grada ozbiljno su pali zbog krize uzrokovane koronavirusom. U travnju smo izgubili oko 15 posto prihoda, u svibnju čak 25 posto, a za lipanj nemamo podatke zbog povrata poreza, ali smo unatoč ovim podacima bili među vodećim gradovima po reakciji na ekonomsku krizu uzrokovanu virusom COVID-19. Naše mjere su bile jedne od boljih u državi. Našim poduzetnicima koji su pogođeni krizom isplatili smo 3, 5 ili 7 tisuća kuna, ovisno o tome koliko zaposlenih imaju – rekao je gradonačelnik Kralj. Dodao je kako je u sklopu ovih potpora utrošeno 615 tisuća kuna, naravno sve s ciljem očuvanja što više radnih mjesta u Vrbovcu.

Upravo zbog ove iznenadne korona krize u gradu su neki planirani projekti obustavljeni, a među njima je i otvaranje novih vrtićkih skupina u društvenom domu u Luki. Gradonačelnik je također rekao kako gradnja vrtića u Jugu uredno napreduje pa se do jeseni očekuje završetak tog objekta. – U ovoj teškoj situaciji prioritet nam je bio nastaviti projekte koji su već započeti, a zbog neizvjesne financijske situacije za sada su obustavljeni radovi na novom vrtiću u Luki. Ja osobno nisam odustao od tog projekta, to je dobar projekt te i dalje stojim iza obećanja koje sam dao ljudima u Luki, ali posao nećemo moći realizirati u ovoj godini. Moramo biti odgovorni te svjesni krize i stanja u kojem se sada nalazimo. Ne možemo si priuštiti istovremenu gradnju dva vrtića– zaključio je gradonačelnik Kralj.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime