Vrlo uspješna godina u radu DVD-a Poljana

0
Komunalac add

U 88. godini djelovanja DVD Poljana bilježi uspješan nastavak vatrogasnog i društvenog djelovanja u svome selu. Naime, poljanski vatrogasci su glavni pokretači svih društvenih i javnih zbivanja te čimbenici unaprjeđenja života u Poljani. DVD Poljana održala je godišnju skupštinu na kojoj je bilo prisutno 28 članova. Na skupštini su kao gosti bili nazočni potpredsjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca,Marijan Krznar i predsjednik vatrogasnih veterana grada Vrbovca, Mato Vuljanković. Skupštinom je kao predsjednik radnog predsjedništva rukovodio Domagoj Debogović.

Izvještaj o radu DVD-a Poljana za 2021. godinu podnio je predsjednik Ivan Martinčević.- DVD Poljana je u prethodnoj 2021. godini imala mnoge aktivnostima na razvoju protupožarne zaštite i u društvenim događanjima u selu. Društvo je uspješno sudjelovalo na natječaju Zagrebačke županije i to s dva programa, nabava vatrogasne opreme te opremanje kuhinje kućanskim aparatima.

Za program nabave vatrogasne opreme dobili smo 15.000,00 kn bespovratnih sredstava kojima je nabavljena razna vatrogasna oprema. U ovom dijelu ističemo i donaciju VZG-a Vrbovca u vidu 6 novih vatrogasnih kaciga te nekoliko vatrogasnih odijela čime je kompletirana vatrogasna zaštitna oprema za sve operativne vatrogasce društva. Za program opremanja kuhinje dodijeljeno je 7.000,00 kn kojima su kupljeni kuhinjski aparati, što predstavlja završetak procesa opremanja i stavljanja u funkciju nove kuhinje.

Taj proces započeo je u proljeće radovima koji su obuhvaćali krečenje, lijepljenje pločica, izradu kuhinjskog namještaja te vodovodne instalacije. Sve radove izvršili su sami članovi Društva, a velik dio materijala potrebnog za radove donacija je samih članova. Krajem godine završeni su radovi postavljanja kamene vune i oblaganja vatrogasne garaže brodskim podom čime su svi radovi na garaži u potpunosti privedeni kraju. I u ovom dijelu upućujemo veliku zahvalu VZG-u Vrbovca koji nam je nabavio potreban materijal za izolaciju i oblaganje unutrašnjosti garaže u vrijednosti 15.800,00 kn – rekao je Martinčević.

 

DVD Poljana je i ove godine za svoje članove organizirala druženje uz paljenje vuzmice, te obilježavanje međunarodnog praznika rada te akciju uređenja okoliša društvenog doma, čišćenja vatrogasne garaže kao i provjeru i održavanje funkcionalnosti vatrogasne sirene. Sudjelovali smo i u obilježavanju Dana hrvatskog vatrogastva te u vidu redara pri održavanju biciklističke utrke ”CRO Race 2021.” Valja istaknuti da su dva člana društva uspješno završila edukaciju za nemedicinsko osoblje ”Reanimacija osnovnih vitalnih funkcija” te da su dva člana društva sudjelovala na edukaciji ”Upravljanje vatrogasnim intervencijama – operateri” koju je organizirala i provela Hrvatska vatrogasna zajednica – dodaje Martinčević.

Izvještaj o radu zapovjedništva DVD-a Poljana za prošlu godinu podnio je zapovjednik, Siniša Kuzmić. – Naše Društvo je nakon potresa koji su pogodili Banovinu, sudjelovalou pomoći na tri dislokacije, jednom u Glini te dva puta u Petrinji. Bili smo angažirani na četiri intervencije od uklanjanja stabla s prometnica, kontroliranog spaljivanja granja uz brzu cestu, te na dva gašenja požaraizmeđu Vrhovca i Golog Vrha i kodgašenju požara livade u Poljani. Od ostalih aktivnosti svakako treba istaknuti prikupljanje interventnih vatrogasnih odijela i ostale vatrogasne opreme koje su donirane od strane vatrogastva Republike Austrije. Od nabavljenih interventnih odijela po 10 komada je donirano DVD-u Lovrečka Varoš i Pirakovec. Također, nabavljen je i agregat doniran od austrijske strane uz pomoć tadašnjeg dogradonačelnika Roberta Đuranca. Sudjelovali smo na vatrogasnoj vježbi ”Vrbovec 2021”. Jedan član društva stekao čin vatrogasca čime je društvo dobilo novog operativnog člana.Zapovjedništvo DVD-a Poljana prisustvovalo je na svim sjednicama VZG-a Vrbovca – rekao je Kuzmić.

Financijski izvještaj za 2021. godinu podnio je blagajnik Filip Nežić. Prijenos iz prethodne godine bio je 6.411,81 kn, a prihodi u 2021. godini iznosili su zajedno od VZG-a Vrbovca i Zagrebačke županije 33.690,28 kn, dok su rashodi bili 38.580,16 kn.

Plan rada i financijski plan za 2022. godinu predstavio je predsjednik Martinčević. U djelovanju Društva je predviđeno: javljanje na natječaj Zagrebačke županije za preuređenje starog spremišta u uredski prostor, održavanje vatrogasne opreme, garaže i vozila, održavanje okoliša oko vatrogasnog doma, obrazovanje vatrogasaca, nabava vatrogasne opreme i sanaciju krovišta na vatrogasnom domu. U financijskom planu su predviđeni prihodu od donacije VZG-aVrbovca 7.500,00 kn i od Zagrebačke županije u iznosu 30.000,00 kn.Sva navedena izvješća i planovi bilisu jednoglasno prihvaćeni.

Podpredsjednik Marijan Krznar je istaknuo o radu DVD-a Poljana. – Primite pozdrave od VZG Vrbovca i predsjednika VZ Zagrebačke županije Slavka Povrlišeka. Zamjetan je vrlo dobar rad u DVD-u Poljana unazad nekoliko godina te smo s vašim rezultatima zadovoljni u VZG-u Vrbovca koja će i dalje pomagati vaš rad kao i projekte koje poduzimate na protupožarnoj zaštiti. Vi ste jedno od najstarijih društava jer uz Prilesje i Gaj spadate u prve vatrogasne podružnice Vrbovca na početku 20. stoljeća. Stoga nema nikakvih zapreka da nam se i dalje obraćate za pomoć u poboljšanju vašeg rada i vatrogasne zaštite u gradu Vrbovcu – rekao je Krznar.

Predsjednik veterana Mato Vuljanković je čestitao vatrogascima DVD-a Poljane na prošlogodišnjim uspješnim aktivnostima. – Iako je naš operativni vatrogasni rad prestao, mi veterani i dalje stojimo na raspolaganju da životnom iskustvom i savjetima pomažemo i nadalje u radu VZG-a Vrbovec. Uložili smo takoreći cijeli život u rad vatrogastva u vrbovečkom kraju i dijelimo zadovoljstvo da mlađe generacije vatrogasaca nastavljaju našim putem i podižu razinu vatrogasnog djelovanja za opću dobrobit i sigurnost svih nas – istaknuo je.

Potpredsjednik Marijan Krznar dodijelio je brončane vatrogasne medalje: Ivanu Martinčeviću, Ivici Poldrugaču, Mariju Šurminui Renatu Trošiću te zahvalnice za pomoć na potresom pogođenom području Banovine: Siniši Kuzmiću, Draženu Octenjaku, Goranu Sanjkoviću i  Mariju Šurminu.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime