Vrlo dobra godina ŽOK-a Vrbovec i priprema za obilježavanje 30 godina rada

0
Komunalac add

Ženski odbojkaški klub Vrbovec je održao redovnu skupštinu u knjižnici Osnovne škole Krunoslava Kutena. Skupštini je nazočio i tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Zdenko Brezarić. Skupštinu je vodio predsjednik Žarko Popović, koji je podnio financijsko izvješće za 2023. godinu.

Na prihodovnoj strani u 2023. godini su dobivena sredstva od Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec, Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Odbojkaškog saveza Zagrebačke županije, članarina i donacija za odbojkaški kamp Nerezine u iznosu od 29.664,62 eura. Prijenos sredstava iz 2022. godine bio je 18.815,54 eura. Rashodi su bili: natjecateljski troškovi, boravak u odbojkaškom kampu u Nerezinama, stručni rad, knjigovodstvena naknada i ostali troškovi u iznosu od 22.570,54 eura. Izvješće o radu u 2023. godini po natjecateljskim kategorijama od mini i male odbojke pa do mlađih kadetkinja, juniorki i seniorki podnijeli su treneri Mihael Bušić, Hrvoje Radin i Žarko Popović. Treneri su naglasili da je nastavljen kontinuirani uspješan rad te da su ekipe bile uglavnom plasirane u vrhu svojih ligaških natjecanja, osim par selekcija koje su imale premalo natjecateljskog iskustva. Uspješno su organizirani turniru na pijesku za Dan grada Vrbovca i na 42. turističko-kulinarskoj manifestaciji Kaj su jeli naši stari na kojima su dominirale domaće odbojkašice. U Nerezinama je uspješno realiziran trenažni ciklus u odbojkaškom kampu. Predsjednik Popović je uvodno izvijestio prisutne o promjeni Statuta ŽOK-a Vrbovec koji je usklađen s novim Zakonom o sportu. Sva izvješća i promjena Statuta bila je jednoglasno prihvaćeno od strane nazočnih skupštinara.

Popović je istaknuo da će se u Planu rada fokus djelovanja u 2024. godini posvetiti obilježavanju 30. obljetnice osnivanja ŽOK-a Vrbovec dok su natjecateljske ambicije usmjerene na seniorsko osvajanje 1. mjesta u Prvoj B odbojkaškoj ligi skupini sjever i plasman 1. odbojkašku ligu. Seniorke se trenutno nalaze na 2. mjestu, a glavne konkurentice su odbojkašice Ivanca koje su jesenske prvakinje te zagrebački Medveščak. Isto tako je istaknuto da se nastavi s radom u odbojkaškom kampu u Nerezinama u kojem pored Vrbovčanki treniraju odbojkašice iz Bjelovara, Dugog Sela i Ivanić Grada. U planu je održati tradicionalne odbojkaške turnire na pijesku za Dan grada Vrbovca i za turističko-kulinarsku manifestaciju Kaj su jeli naši stari. Skupštinari su jednoglasno prihvatili plan djelovanja u idućoj godini.

Umjesto Marija Matakovića, koji je podnio ostavku na mjestu člana Izvršnog odbora, jednoglasno je za novu članicu izabrana Ivana Jezerčić. Tajnik GZŠ Vrbovec Brezarić je pozdravio uspješan rad svih kategorija, iskazanu afirmaciju odbojke u Vrbovcu i na doprinosu razvoja ženskog sporta na području grada Vrbovca te zaželio puno sportskog uspjeha u 2024. godini, kao i na obilježavanju 30 godina rada ŽOK-a Vrbovec. Nakon završetka skupštine za sve nazočne je bila organizirana zakuska.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime