Vrijedne ruke Učeničke zadruge Vida izradile mnogobrojne uskrsne ukrase

0
Komunalac add

Uskrs kao blagdan donosi sa sobom radost za vjernike te različite simbole koji ukazuju na buđenje i početak novog života. U Srednjoj školi Vrbovec i ove je godine UZ Vida pripremila u skladu s buđenjem proljeća proljetne uskrsne ukrase koje su simbol novog života.

Dođite i podržite zadrugare koji će svoje radove izložiti na štandu na Trgu Petra Zrinskog svaki radni dan od 31.3.2023. do 5.4.2023. u vremenu  od 10:30 do 13:30 sati.

Marljive zadrugarke i zadrugari na kreativnoj radionici ukrašavali su vjenčiće proljetnim cvijećem, zečevima,  oslikanim jajima. Bogato i šareno ukrašeni vjenčići nezaobilazan su detalj na kućnim vratima tijekom uskrsnih blagdana. Na  jednoj od radionica pripremali su ukrašene teglice s uskrsnim zečevima, pisanicama i cvijetićima koje su prigodan ukras na  obiteljskom blagdanskom stolu. Nisu zaboravili na  pisanice i  pufaste zečeva od vune te proljetne višekratne torbe.

Uskrsne ukrase izradili su naši vrijedni učenici zadrugari UZ Vida Srednje škole Vrbovec na radionicama pod mentorstvom Ane Dobraš, Adriane Levatić, Nikoline Deak Mucko i Marijane Radić.

Uskrs je najvažniji kršćanski blagdan kada se  slavi Kristovo uskrsnuće. Vjernici  vjeruju da je Isus trpio, umro na križu i bio pokopan  te nakon trećeg dana uskrsnuo. Prije proslave blagdana vjernici u Velikom tjednu slave posljednja dva dana Isusova zemaljskog života – na Veliki četvrtak prisjećaju se Posljednje večere Isusa s apostolima gdje im je Isus objavio kako će ga jedan od njih izdati. Na Veliki petak se prisjećaju Isusove muke, križnog puta i smrti na križu.

Tekst pripremila:

Marijana Radić, voditeljica UZ Vida

Srednja škola Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime