Vrijedne ruke Učeničke zadruge “Vida” izradile brojne uskrsne ukrase

0
Komunalac add

U korizmenom vremenu teku pripreme za Uskrs. Uskrs je najveća kršćanska svetkovina. U zapadnom kršćanstvu priprema za Uskrs je vrijeme korizme. Nakon završetka korizme dolazi Cvjetnica, a potom Veliki tjedan koji uključuje Uskrsno trodnevlje – Veliki petak, Veliku subotu i Uskrs. Poslije Uskrsa slijedi Uskrsni ponedjeljak.

U korizmenom vremenu Učenička zadruga Vida Srednje škole Vrbovec održala je 5 kreativni radionica u prostorima škole za članove zadruge pripremajući uskrsne proljetne aranžmane za stolove, vjenčiće pletene od vrbine šibe i ukrašene uskrsnim motivima kako bi krasile vrata obiteljskih kuća, pisanice ukrašavane akrilnim bojama i tekstilom, ekološke platnene torbe koje su zadrugari šivali i ukrašavali proljetnim cvjetnim motivima te je održana radionica izrade sapuna.

U svakome od nas proljeće budi radost i veselje te naša aktivnost kroz dan započinje ranom zorom i traje do sumraka. Nadolazeći sunčani dani mirisniji su i zanimljiviji uz cvrkut ptica i šarenilo cvijeća te prirode koja oblači svoju proljetnu haljinu. Upravo su to motivi  koje prenosimo na ručne radove, na ukrase koje nudimo građanima kako bi oni svoju uskršnju košaricu napunili radošću i šarenilom.

Ukrase i detalje te sapune izradili su zadrugari UZ Vida Srednje škole Vrbovec uz voditeljice kreativnih radionica Anu Dobraš, Adrijanu Levatić, Nikolinu Deak Mucko i Marijanu Radić.

Osim ukrasa koji se prodaju na Trgu Petra Zrinskog u našem gradu ovog tjedna, zadrugari Srednje škole Vrbovec će od ponedjeljka 11.4. do Velikog četvrtka 14.4. građanima ponuditi uskršnji meni u vremenu od 10 do 13 sati. Učenici zadrugari će na štandu također prodavati i uskrsne domaće kolače.

Uskršnji meni (šunku u kruhu s prilozima) i uskrsne kolače pripremaju učenici SŠ Vrbovec koji se školuju za zanimanje kuhar uz budno oko stručnih učitelja – Biljane Gajski i Zdravka Benedika.

Dođite i razveselite se uskrsnim ukrasima i delicijama iz naše kuhinje, podržite naše aktivnosti. Neka nam bude svima ljepše i neka na trenutak osjetimo bezbrižnost – poručuju zadrugari Srednje škole Vrbovec.

Tekst: predsjednica UZ: Marijana Radić, prof.

                                                                                                                                     

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime