Vrijedna vatrogasna oprema u Lonjici

0
Komunalac add

DVD Lonjica je preko Fonda solidarnosti Europske unije za zamjenu vatrogasne opreme koja je oštećena tijekom uklanjanja posljedica od potresa u Petrinji pribavila vrijednu vatrogasnu opremu. U vatrogasnim prostorijama Lonjice nalazi se oprema u vrijednosti od 242.920,00 kuna koja je odobrena prošle godine. DVD Lonjica je tako bespovratnim sredstvima „bogatije“ za deset novih intervencijskih odjela, deset odjela za šumske požare, intervencijske kacige, zaštitne rukavice, čizme, vatrogasni opasači, bušilicu, brusilicu, motornu pilu te dvije ručne radiostanice.

Lonjički vatrogasci su takoreći obnovili kompletnu vatrogasnu opremu i sada mogu učinkovito sudjelovati u šumskim požarima, u požarima otvorenom i zatvorenog prostora te su opremljeni za postupanje za rane vidove tehničkih intervencija. Uz članove DVD-a Lonjice u pregledu vatrogasne opreme bio je nazočan i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Izražavamo svima zahvalu koji su sudjelovali u projektu nabavke opreme od Ministarstva unutarnjih poslova koje je raspisalo Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava, Fondu solidarnosti Europske unije iz kojeg su alocirana financijska sredstva za provođenje ovakvih neophodnih investicija vatrogastvo koje je dio civilnih službi spašavanja stanovništva, Vatrogasnoj zajednici grada Vrbovca koja nam je pomogla u pripremi dokumentacije pa do tvrtke HRT Šarić koja nam je ponudila najpovoljnije uvjete za realizaciju nabave ove vrijedne opreme. Ovo je kapitalni projekt za naše Društvo kojim smo obnovili staru i dotrajalu vatrogasnu opreme. Isto tako ovo je veliki zamašnjak u vatrogasnom djelovanju u Lonjici, ali i doprinos u razvoju vatrogastva na području grada Vrbovca zbog čega smo izrazito ponosni – rekao je predsjednik DVD-a Lonjica Zdravko Fotović.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime