Vrbovečkim udrugama dodijeljeno 87.600 eura

0
Komunalac add

Predstavnici kulturnih, gospodarskih i humantiranih udruga s našeg područja danas su u vijećnici Grada Vrbovca potpisali ugovore o dodjeli financijskih sredstava za 2023. godinu. Iz  proračuna Grada Vrbovca za 2023. godinu za vrbovečke je udruge izdvojeno ukupno 87.600 eura (660.000 kuna).

Vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj na početku je pozdravio okupljene i zahvalio svim udrugama na suradnji koju su ostvarili protekle godine. – Kontinuirano pokušavamo povećati iznos koji dijelimo udrugama. 2018. godine podijelili smo ukupno 500.000 kuna, u 2019. smo iznos povećali na 600.000 kuna da bi se zadnje tri godine ustabilili na ovih 660/670 tisuća. Obzirom na inflaciju najavljujem kako ćemo sljedeće godine sasvim sigurno povećati sredstva jer naše udruge to i zaslužuju – rekao je Kralj.

Za udruge koje provode programe i projekte u području gospodarstva iz sredstava proračuna Grada Vrbovca za 2023. godinu izdvojeno je 14.484 eura. Udrugama koje provode programe i projekte u kulturi dodijeljeno je 54.420 eura, a udrugama iz područja zdravstva, socijalne i humanitarne djelatnosti ukupno 18.720 eura.

Gradonačelnik Kralj istaknuo je da je Grad Vrbovec nedavno na natječaj iz EU fondova prijavio Interpretacijski centar vrijedan 50 milijuna kuna. – Centar bi se gradio u središtu grada, odnosno između zgrade Crvenog križa i tržnice. U centru bi bila i kino dvorana sa više od 200 sjedala. Ja se nadam da ćemo dobiti taj projekt jer kada bismo ga dobili to bi zbilja bilo na veliku korist našim udrugama, pogotovo Limenoj glazbi i mažoretkinjama. Dvorana u POU Vrbovec im je ipak premala, sportske dvorane su prevelike, tako da bi im ovaj prostor bio idealan. Takva srednja dvorana bi bila idealna i za gostovanje kazališnih skupina u našem gradu – rekao je gradonačelnik Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime