Održana vatrogasna vježba “Poljanski Lug 2024”

0
Komunalac add

Vrbovečki vatrogasci u subotu su u stolarskom obrtu Svilić održali vatrogasnu vježbu “Poljanski Lug 2024”.

Vježbom je odrađena provjera operativne spremnosti i interventnosti središnje i lokalne postrojbe, te ostalih susjednih vatrogasnih postrojbi. Isto tako, uvježbalo se koordinirano djelovanje više DVD-a na zajedničkom događaju, sustav uzbunjivanja, komunikacijske aktivnosti i zapovijedanje, te rad s opremom i vozilima. Sudjelovali su DVD Vrbovec, DVD Poljanski Lug, DVD Poljana i DVD Prilesje, te zapovjednik VZG Vrbovec Kristijan Košak koji je svojim dolaskom na mjesto vježbe preuzeo zapovijedanje i vođenje.

Inače, vježba je krenula s pretpostavkom da je zbog kvara u kotlovnici došlo do požara, a zbog velikog zadimljenja i mogućnosti širenja na ostali otvoreni prostor radione stolarskog obrta uzbunjeni su vatrogasci. Vatrogasci su na vježbi djelovali unutar dva sektora, s unutarnjim i vanjskim navalnim grupama.

Vježbu su pratili predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Slavko Povrlišek, zapovjednik VZZŽ Dario Kezerić, predsjednik Odbora za ViZ i organizaciju vatrogasnih vježbi Ivan Štimac, zamjenik zapovjednika VZG Vrbovec Marko Povrlišek, tajnica VZG Vrbovec Ines Gregurić te drugi gosti, odnosno predsjednici, zapovjednici i članovi drugih DVD-a, kao i mještani Poljanskog Luga, Vrbovca i okolice.

U vježbi je sudjelovalo 26 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila.

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime