Vrbovečki vatrogasci jako zadovoljni minulom godinom

0
Komunalac add

U subotu navečer u Pirakovcu je održana posljednja radna sjednica Upravnog i Nadzornog odbora Gradske vatrogasne zajednice, a potom i prigodni domjenak, čime je Zajednica zaključila još jednu radnu godinu. Ujedno je usvojeno i nekoliko „operativnih“ odluka, poput sufinanciranja troškova grijanja domova, garaža i spremišta u našim društvima, naknade spremištarima i dr. Predsjednik Zajednice Slavko Povrlišek također je informirao o novinama iz novog Zakona o vatrogastvu i dr.

Bila je to prigoda da se zbroji do sada učinjeno, a kakva je bila godina, u rečenici je sažeo predsjednik Povrlišek:

-Možemo s pravom reći da smo završenom godinom jako zadovoljni, posebno zbog dvije stvari: broj vatrogasnih intervencija pao je drastično u odnosu na prethodne godine, a zamjetan je i sve veći broj djece i mladeži u našim društvima, na čemu smo im posebno zahvalni zbog uloženog truda na obnavljanju svojih redova.

Zajednica danas u 16 DVD-a (uključujući i PIK Vrbovec) broji oko 300 operativnih, te još 200-tinjak pomažućih članova (vatrogasci stariji od 65 godina). S počasnima, te djecom i mladeži, Zajednica danas broji 911 članova.

Ove su godine izlazili na 276 intervencija, od čega 56 puta na požare te 37 tehničkih intervencija, u čemu je sudjelovalo ukupno 369 vatrogasaca – ističe zapovjednik Zajednice Marijan Krznar i dodaje kako je utrošeno ukupno tisuću radnih sati, a  obavljeni se posao procjenjuje na pola milijuna kuna.

Društva su solidno opremljena, a i planovi su za iduću godinu ambiciozni, ne i iracionalni. Vozni park je star, čulo se ovom prigodom. Zajednica trenutno ima 16 vozila različitih vrsta, starih u prosjeku 24,5 godine. Dogodine se planira nabaviti jedna nova cisterna, ali i aku-škare za DVD Celine.

Povrlišek podsjeća kako je Zajednica ove godine iz Gradskog proračuna primila 800.000 kuna, a dogodine joj je osigurano milijun kuna.

-To nas itekako obvezuje da i dalje, kao i do sada, svoj posao obavljamo savjesno i najbolje što možemo i sredstva ćemo itekako opravdati. Stoga zahvala  gradskim vijećnicima i gradonačelniku na takvoj odluci i razumijevanju da se svaka uložena kuna u vatrogastvo višestruko vraća – dodaje prvi čovjek Zajednice, uz blagdanske čestitke i želju za još uspješnijom novom  godinom.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime