Vrbovečki ugostitelji u Cyclist Welcome mreži

1
Komunalac add

Ugostiteljskim, objektima sa smještajnim kapacitetima kao i turističko-informacijskim centrima koji na prostoru županije pružaju dodatne usluge cikloturistima, Turistička zajednica Zagrebačke županije dodijelila je standarde kvalitete Cyclist Welcome Quality.

Uvjete za ulazak u Cyclist Welcome mrežu zadovoljilo je 27 objekata, koji su kategorizirani s dvije do pet zvjezdica, odnosno svrstani su u dvije kategorije – osnovna ponuda i dodatna ponuda. U mrežu su ušli i vrbovečki ugostitelji Hotel Bunčić Vrbovec, Motel Marina i Restoran Galerija. Plakete je preuzela direktorica Turističke zajednice grada Vrbovca Jasna Benedik.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić naglasila je da je zadnje dvije godine posvećena velika pažnja razvoju cikloturizma na području županije, grane turizma koja godišnje raste stopom od 15 do 20 posto. – Cikloturisti su nam izuzetno važni gosti, zbog toga što ih je u Europi oko 60 milijuna, a godišnje troše osjetno više od ‘klasičnih’ turista – istaknula je Rašperić.

Tijekom proteklih godina TZ Zagrebačke županije pripremio je 13 izdanja karata biciklističkih staza, u ukupnoj duljini od 1317 kilometara, a u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i Regionalnom razvojnom agencijom Zagrebačke županije izrađena je i Cikloturistička ruta Zagrebačke županije, ukupne duljine 207 kilometara.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime