Vrbovečki učenici predstavili ideje o uređenju svoje okoline

0
Komunalac add

Učenici OŠ Marije Jurić Zagorke i OŠ Krunoslava Kutena u srijedu su, u maloj vijećnici Grada Vrbovca, predstavili gradonačelniku Denisu Kralju, njegovim suradnicima te ravnateljima obiju vrbovečkih osnovnih škola ideje o poboljšanju i uređenju svoje okoline.

Riječ je o projektu kojega su radili pod vodstvom učiteljica Jelene Magoš Kuten i Ive Lednicki u sklopu redovne nastave predmeta Engleskog i Njemačkog jezika. Učenice 5. d razreda OŠ Marije Jurić Zagorke, Lucija Tesarik i Sabina Kolić, iznijele su svoje zamisli o uređenju okolice OŠ Marije Jurić Zagorke, a Leona Sraka i Matea Lisičak o uređenju Lonjice.

Učenice i učenici 5. c razreda Lucija Čavka, Tena Mlinarek i Mihaela Marković govorile su o uređenju gradskog parka, a David Cvjetanović i Mario Jurinjak predložili su rješenja nekih problema Novog Sela i Luke. Učenici 7. c razreda OŠ Krunoslava Kutena, Teo Crnčić i Mislav Kornet, govorili su o problemu grafita na igralištima u našem gradu.

Gradonačelnik i ravnatelji škola na svaku su prezentaciju dali osvrt te, prihvativši pojedine ideje, obećali ih provesti u djelo. – Bio je ovo, nadamo se, prvi u nizu takvih susreta, kojima pokušavamo podići nivo svijesti o javnom prostoru i potaknuti djecu da aktivno sudjeluju u životu zajednice. Preostaje nam zajedno s djecom pratiti i sudjelovati u provedbi obećanog – rekle su učiteljice Lednicki i Magoš Kuten.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime